Dolar/TL’de yatay seyir devam ediyor

Haftanın kapanışı olan cuma günü 7.50’nin altına inen Dolar/TL,  yeni haftanın ilk işlemlerinde 7.54’ü test ederek yatay bir görünüm sergiledi. Türkiye’nin risk primi ise 332 puandan işlem görürken iki yıllık gösterge tahvil faizi de yüzde 16,01 seviyesinde.

Geçen hafta ABD tahvil getirilerindeki yaşanan yükselişin etkisiyle kur 7,58’in üzerini görerek Aralık 2020’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Kurda küresel piyasalardaki gelişmeler dolayısıyla yükseliş yaşanırken Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal bankanın blog sayfasında yayımlanan yazısında fiyat istikrarı vurgusunu yinelemişti. Fiyat istikrarına ulaşma yolunda emin adımların süreceğini ifade eden Ağbal ortaya konan stratejinin de geçici olmadığını açıklamıştı.

Fiyat istikrarının önkoşul olduğunu vurgulayan Ağbal kalıcı fiyat istikrarının Türk Lirası’nı hak ettiği değere kavuşturacağını belirtmişti. Ağbal’ın yazısının ardından kurda bir gevşeme yaşansa da, tahvil getirilerinin yükselişi kurun yönünü yine yukarı çevirmesine neden olmuştu.

Altın, güne yüzde 0,6 yükselişle başladı

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/TL’deki yatay seyirle beraber yeni haftaya yüzde 0,6 yükselişle 414 TL civarında başladı. Ons altın ise yüzde 0,34 yükselişle 1.706 dolar civarından işlem görüyor.

Petrolün varil fiyatı 71 doların üzerini gördü

Küresel petrol talebinin yaklaşık yüzde 7’sini karşılama kapasitesine sahip Suudi Arabistan’daki Ras Tanura petrol terminaline yapılan saldırı sonrasında varil başına 71 doların üzerini gördü. Goldman Sachs ise küresel gösterge olan Brent petrolün üçüncü çeyrekte varil başına 80 doları görmesini bekliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir