Dev Derbide Kazanan Yok: 2 – 2

Süper Lig’in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 20’ye yükseltirken, Fenerbahçe’de puanını 10’a çıkardı.

Galatasaray’ın 31. dakikada Donk ve 49. dakikada Linnes attığı gollerle 2 – 0 öne geçtiği karşılaşmada Fenerbahçe, 67. dakikada Mathieu Valbuena (P) ile 72. dakikada Jailson’un kaydettiği gollerle 2-2 eşitliği yakaladı. Derbi bu skorla sona erdi.

Fenerbahçe, ligin 12. haftasında evinde Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray, ligin 11. haftasında Kayserispor’a konuk olacak.

Goller: 

31. dakikada Belhanda’nın sağdan kullandığı kornerde arka direkte Serdar Aziz’in kafayla indirdiği topa altıpasta dokunan Donk, topu kaleci Harun Tekin’in üzerinden ağlara gönderdi: 1-0.

48. dakikada Fenerbahçe defansının uzaklaştırdığı topa ceza sahası dışından gelişine vuran Martin Linnes skoru 2-0’a getirdi.

62. dakikada ceza sahasına girdi. Muslera’nın müdahalesiyle yerde kalan İsla’nın pozisyonu için hakem Fırat Aydınus VAR’dan gelen uyarı sonrası penaltı kararı verdi. Muslera köşeyi tahmin etse de Valbuena’nın penaltı vuruşunu engelleyemedi. 2-1.

72. dakikasında Valbuena sol kanattan getirdiği topu Jailson’a iletti. Jailson’un ceza sahası yayının üzerinden yaptığı vuruş filelerle buluştu. 2 – 2

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Özgür Yankaya

Galatasaray: Muslera, Linnes, Serdar, Ozan, Ömer, Donk, Badou (Maicon 88’), Rodrigues (Selçuk 74’), Belhanda, Onyekuru (Feghouli 86’), Sinan

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan, Jailson, Eljif, Ayew, Benzia (Alper 46’), Valbuena (Soldado 78’), Frey (Reyes 92’)

Goller: Donk (31’), Linnes (49’), Valbuena (66’), Jailson (72’)

“Galatasaray’ın hakkını kimse yiyemez”

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Açıkçası mükemmel bir ilk 45 dakika, mükemmel bir ikinci yarı başlangıcı oynadık. Bugün söyleyeceklerimi çok rahat söyleyeceğim çünkü şimdiye kadar hakemlerle alakalı bir şey hiç söylemedim… Ancak benim camiamın, benim, ekibimin, futbolcularımın, taraftarımın, kulübümün hakkını kimse yiyemez. Yedirmeyiz de biz koca Galatasaray kulübüyüz” dedi.

“Kazanabileceğimiz bir maçtı”

Fenerbahçe’nin başında karşılaşmaya çıkan Erwin Koeman, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Maçın sonlarına doğru 2-2’yi yakaladık. Aslında bana göre kazanmalıydık. Çok net fırsatlarımız vardı. 3-2’yi bulabilirdik. Kazanamadığımız için üzgünüm çünkü kazanabileceğimiz bir maçtı” ifadelerini kullandı.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir