Derbinin Kazananı Beşiktaş: 1-0

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Vodafone Park’ta ağırladığı Galatasaray’ı 1-0’la geçti. Beşiktaş, böylece 24 puana yükselip ezeli rakibini averajla geride bıraktı.

Beşiktaş’a galibiyeti getiren gollü 18. dakikada penaltıdan Ljajic kaydetti. 2018’in son derbisini kazanan Beşiktaş, böylece 24 puana yükselip ezeli rakibini averajla geride bıraktı.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Beşiktaş: Karius, Adriano, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Medel (Dk. 70 Lens), Dorukhan Toköz, Quaresma, Ljajic, Mustafa Pektemek (Dk. 81 Vagner Love), Güven Yalçın (Dk. 46 Hutchinson)

Galatasaray: Muslera, Ozan Kabak, Maicon, Ahmet Çalık, Mariano (Dk. 78 Linnes), Fernando, Selçuk İnan (Dk. 74 Muğdat Çelik), Nagatomo, Feghouli, Onyekuru (Dk. 83 Ömer Bayram), Eren Derdiyok

Gol: Dk. 18 Ljajic (Penaltıdan) (Beşiktaş)

“Kazanmak sevindirici”

Beşiktaş’ın başarılı Teknik Diretörü Şenol Güneş, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede, “Maçı kazanmak önemli ve biz üç puan aldık. Bizim için sevindirici bir durum. Dinamik oyuncuları oynatmaya çalıştım. Çok kaliteli bir maç olmadı. Bizim kazanmamız kimseyi rahatsız etmesin. Bugünkü oyun bunu gerektiriyordu. Savunma anlayışımızdan dolayı rakip oyun kurmaya değil, uzun oynamaya çalıştı. Bu takım kazandığı için birlikte değil. Birlikte olduğu için kazanan bir takım.” ifadelerini kullandı.

“İkinci devre bambaşka bir Galatasaray olacak”

Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, 1-0 kaybedilen Beşiktaş karşılaşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İyi bir maç oldu. İki takım da iyi mücadele etti. İki takımı da tebrik ediyorum. Fazla da bir şey söylemek istemiyorum. Akşam televizyon programlarında pozisyonları izleyeceğiz. İnşallah maça başka şeyler damga vurmaz. Beşiktaş bugün kazandı ve puanlarımız eşitlendi. Ancak açık şekilde söylüyorum ki eğer biz ilk devreyi 6 puan geride kapatırsak, konuştuğumuz ve düşündüğümüz oyuncuları kadromuza katabilirsek ikinci devre bambaşka bir Galatasaray olacak. O zaman çok daha başka şeyler konuşacağız.

“Önemli bir galibiyet”

Beşiktaş’ın Kalecisi Loris Karius, karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, “Gerçekten Vodafone Park’ta harika bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız bizi desteklediler. Kolay olmadı, çok zor oldu. Taraftarlarımızın sayesinde galibiyeti elde ettik. Derbiyi kazanarak zirveye yaklaşlaştık. Bizim için önemli bir galibiyetti” dedi.

“Büyük bir takım olduğumuzu bir kez daha gösterdik”

Beşiktaş’a galibiyeti getiren gollü atan Adem Ljajic, karşılaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çok önemli bir galibiyetti. Gerçekten kalpten oynadık. Büyük bir takım olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk. Golden dolayı çok mutluyum. Performansım giderek iyiye gidiyor. Daha da yukarı taşıyacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kendi adıma da çok mutluyum”

Adriano Correia ise yaptığı açıklamada, “Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyuyoruz. Kaybettiğimiz güvenimizi kazanmamız açısından çok önemliydi. Bugün olduğu gibi taraftarımıza her zaman ihtiyacımız var. Mücadelemizi desteklesinler ve her zaman yanımızda olsunlar. Baktığımız zaman sahada başından sonuna kadar savaşan bir Beşiktaş vardı. Kendi adıma da çok mutluyum. Geri döndüm sakatlığım bitti” dedi.

(Haber Kaos)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir