Davutoğlu’ndan Erdoğan’a Sert Sözler

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Büyük Britanya’nın talep edilen güvenlik protokollerini karşılayamadığı” gerekçesiyle  COP26 Zirvesi’ne katılmama kararı almasına sert tepki gösterdi.

Haber Merkezi / Konuya ilişkin sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan GP Lideri Davutoğlu, “Sn. Erdoğan, Roma’da Biden ile görüştükten sonra Glasgow’daki İklim Zirvesi’ne katılmamaya karar verdi. İklim Zirvesi’ne katılımın tek amacı Biden ile görüşmekmiş! Bu görüşme, insanlığın geleceğini etkileyecek toplantıdan daha mı önemli ? Bu zihniyetten çevrecilik beklenir mi?” ifadeleri kullandı.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini bir araya getiren G20 Zirvesi için İtalya’nın başkenti Roma’ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada ABD Başkanı Biden’la görüşmüştü. G20 programını tamamladıktan sonra Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne (COP26) katılmak için İskoçya’nın Glasgow kentine gitmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programını “Büyük Britanya’nın talep edilen güvenlik protokollerini karşılayamadığı” gerekçesiyle iptal ederek Türkiye’ye dönmüştü.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir