Davutoğlu’ndan Dikkat Çeken ‘Göçmen’ Açıklaması

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, göçmenlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Düzensiz göç sorunu akıl ve vicdanla çözülmelidir. Gönüllü, onurlu ve güvenli bir geri dönüşün altyapısını oluşturup, bunu hayata geçireceğiz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, göçmenlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, açıklamasında, “Bugün Türkiye’de iki yaklaşım görüyoruz. Ortada sanki hiçbir sorun yokmuşçasına bu düzensiz göç olgusunun karşısında aciz bir tutum sergileyen, her kafadan bir sesin çıktığı iktidarın yaklaşımı. İktidarın şu anda bir göç politikası yoktur. Bunun karşısında iktidarın acziyetinden güç alan mazlum-zalim ayrımı yapmaksızın sadece kısa dönemli çıkarları düşünen ileri aşamalarda ırkçılığa giden bir yaklaşım. Bunun ikisi de tehlikelidir” dedi.

“Türkiye ciddi bir düzensiz göç olgusuyla karşı karşıyadır ve mutlaka tedbir alınmalıdır” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Bu tedbir hiçbir zaman insan haklarına aykırı olamaz. Millet vicdanına da yabancı kalamaz. Zorluklarla karşılaşacağız, bu coğrafya kolay bir coğrafya değil. Biz Gelecek Partisi olarak gördüğümüz hiçbir resimden korkmayız, yılmayız, geri adım atmayız. Resmi doğru çekeriz, çözümü hamasi olmayan rasyonel bir zemine oturturuz. Rasyonel zemin nedir: Gönüllü, onurlu ve güvenli bir geri dönüşün altyapısını oluşturmak ve bunu hayata geçirmektir.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir