Çocuğunuz İlk Ne Zaman Diş Doktoruna Görünmeli?

Çocuğun ilk dişi çıktıktan sonra, 1 yaşında veya 6 ay içinde bir diş hekimine görülmesi önerilir. İlk diş hekimi ziyareti genellikle kısadır ve çok az tedavi gerektirir. Bu ziyaret, çocuğunuza diş hekimi ile  arkadaşça bir şekilde tanışma fırsatı verir.

Haber Merkezi / Bazı diş hekimleri muayene sırasında ebeveynden dişçi koltuğuna oturmasını ve çocuğunu tutmasını isteyebilir. Çocuğunuzla diş hekimi arasında bir ilişki kurulabilmesi için, ziyaretin bir bölümünde ebeveynden resepsiyon alanında beklemesi de istenebilir.

Muayene sırasında diş hekimi çocuğunuzun mevcut dişlerini kontrol edecek, çocuğunuzun ısırmasını inceleyecek ve diş etleri, çene ve ağız dokularıyla ilgili olası sorunları araştıracaktır. Diş hekimi tüm dişleri temizleyecek ve florür ihtiyacını değerlendirecektir.

Diş hekimi, ayrıca ebeveynleri çocuklar için ağız sağlığı bakımının temelleri konusunda bilgilendirir ve diş gelişim sorularını yanıtlar.

Diş hekimi şu konularda sizi bilgilendirir:

  • Çocuğunuzun dişleri ve diş etleri için iyi ağız hijyeni uygulamaları
  • Boşluk önleme
  • Florür ihtiyaçları
  • Ağız alışkanlıkları (parmak emme, dil itme, dudak emme)
  • Diş çıkarma
  • Doğru beslenme
  • Diş muayenesi ziyaretlerinin takvimi. Pek çok diş hekimi, çocuğun diş hekimini ziyaret etme konusundaki rahatlık ve güven düzeyini artırmak, dişlerin gelişimini izlemek ve gelişen sorunları derhal tedavi etmek için 6 ayda bir çocukları görmek ister.

Pediatrik diş hekimi ile normal diş hekimi arasındaki fark nedir?

Pediatrik diş hekimi, dişhekimliği okulunun ötesinde en az iki yıllık ek eğitime sahiptir. Ek eğitim, bir çocuğun gelişen dişlerinin, çocuk davranışlarının, fiziksel büyüme ve gelişiminin ve çocuk diş hekimliğinin özel ihtiyaçlarının yönetimi ve tedavisine odaklanır.

Çocuklara ilk diş röntgeni ne zaman çekilmelidir?

Diş röntgeni çekmeye ne zaman başlanacağı konusunda kesin bir kural yoktur. Diş problemleri açısından daha yüksek risk altında olabilecek bazı çocukların (örneğin, biberon diş çürümesine yatkın olanlar veya yarık dudak/damak olanlar ) diğerlerinden daha erken röntgen çektirmeleri gerekir.

Genellikle, çocuk 5 veya 6 yaşına kadar röntgen çektirmiş olacaktır. Çocuklar yetişkin dişlerini çıkarmaya başladıkça (yaklaşık 6 yaşında), röntgenler diş hekiminizin dişlerin yeterli olup olmadığını görmesine yardımcı olmada önemli bir rol oynar. yetişkin dişlerin çenede büyüdüğü, ısırma problemlerini araştırmak, dişlerin temiz ve sağlıklı olup olmadığını belirlemek için.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir