Çikolata Veya Yağlı Yiyecekler Sivilceye Neden Olabilir Mi?

Ölü deri hücreleri ve ciltteki yağın kıl köklerini tıkamasıyla oluşan bir tür cilt rahatsızlığı olan sivilce, kadınların ve erkeklerin, yaşamları boyunca en az birkaç kez karşı karşıya aldığı bir sorundur.

Haber Merkezi / Erkeklerin daha ciddi sivilce sorununa sahip olma olasılığı daha yüksekken, kadınlarda ise sivilce sorunu daha rastgele olma eğilimindedir.

Çikolata veya yağlı yiyecekler yemek sivilceye neden olabilir mi?

Birçok kadın çikolata veya yağlı yiyecekler yemenin sivilceye neden olduğunu düşünürken, su ana kadar yapılan araştırmalar, beslenme ve sivilce arasında bir bağlantı ortaya koyamadı.

Konunun uzmanları, yiyeceklerin sivilce üzerinde çok az etkiye sahip olduğunu ifade ediyorlar. Ancak, uzmanlar, sağlıklı beslenmenin her zaman önemli olduğunu belirtiyorlar.

Kadınlarda sivilceleri neler tetikler?

  • Ergenlik döneminde hormon değişiklikleri. Ergenlik döneminde kadınlarda androjen adı verilen erkek cinsiyet hormonlarında artış olur. Bu artış bezlerin büyümesine ve daha fazla sebum üretmesine neden olur.
  • Adet döngüsü en yaygın akne tetikleyicilerinden biridir.
  • Hamilelik ve menopoz gibi diğer hormon değişiklikleri bazı kadınlarda sivilceleri iyileştirir. Ancak bazı kadınların bu seyir tersine olur.
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı da sivilce oluşumunda rol oynayabilir.
  • İlaçlar: Epilepsi ve depresyon tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar.
  • Makyaj.
  • Ciltte basınç veya sürtünme.
  • Aile de sivilce yaygınlığı.

Akne izleri için ameliyat ne zaman yapılmalı?

Akne izleriniz varsa, dermatoloğunuz ameliyat önerebilir. Lazer tedavisi, akne izlerini azaltabilir. Dermabrazyon, yüzeysel izleri giderebilen ve derin izlerin derinliğini azaltabilen bir ameliyat türüdür.

Diğer bir seçenek ise vücudun bir bölgesinden yüze yağ transferi yapmaktır. Bazı durumlarda, tek bir tedavi akne izine yardımcı olabilir. Ancak kalıcı sonuçlar için genellikle birkaç seansa ihtiyaç vardır. Akne izleri için topikal tedaviler de vardır.

Fotodinamik terapi yeni bir akne tedavisidir. Bu tedavi hafif mikrodermabrazyon ile başlar, yüzün yüzeyindeki ölü deri hücrelerini çıkarmak için kullanılır. Daha sonra cilde 30 ila 60 dakika arasında bir asit sürülür. Son olarak cilt lazerle tedavi edilir. Bu tedavi yöntemi hala araştırılmaktadır, ancak uzun vadede olumlu sonuçlar verdiği görülmektedir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir