CHP’nin 105 Belediye Başkanı Adayı Belli Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 105 belediye başkan adayının belli olduğunu söyledi.

Torun, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu:

MYK ve Parti Meclisi toplantımızın ardından 105 değerli Belediye Başkanı adayımızın ismini açıklıyoruz. Bu 105 isim arasında yola devam etmek istediğimiz mevcut Belediye Başkanlarımız da var. 105 Belediye Başkanı adayımızın hepsi de örgütümüzün ve yereldeki tüm kesimlerin üzerinde mutabık oldukları isimlerdir.

Aralık ayına kadar büyükşehirlerin de aralarında olduğu adaylık sürecini netleştirmiş, adaylarımızı büyük ölçüde açıklamış olacağız. 2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin sayısını artırıp huzur, bereket ve refahı ülkemizin her yanına yayacağız.

Üzerinde uzlaştığımız, bütün kesimlerin ittifakıyla aday gösterilen isimleri bugün kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biz parti olarak başından beri sandıkta, ittifakı yani halkın ittifakını savunuyoruz. Bugün açıkladığımız adaylarımızın tümü de zaten herkesin üzerinde anlaştığı, herkesin ittifakı ile ortaya çıkmış adaylardır. Ben adaylarımızı tek tek tebrik ediyor, bu zorlu süreçte kendilerine başarılar diliyorum.

Soru – Cevap

Soru– “Mevcut Belediye Başkanlarından da devam ettiklerimiz oldu” dediniz. Bunların bir sayısı var mıdır, nedir onları paylaşır mısınız?

Cevap– 35’in üzerinde.

Soru– Bundan sonra aday belirleme nasıl olacak?

Cevap– Bundan sonra aday belirleme yöntemlerimiz tabi eğilim yoklaması, anketlerle beslenecek, gene heyetler illeri ziyaret edecek, genel raporlama yapacak. Ayrıca tabi ki önseçimde olacak daha sonraki süreçte.

Soru– Efendim büyükşehirlerde Aralık ayını işaret ettiniz, önseçim mesajı da verdiniz şimdi ama Sayın Muharrem İnce’nin İstanbul’la ilgili bir önseçim çağrısı oldu “önseçim olursa aday olurum” diye. Ankara’da yine Mansur Yavaş ismi konuşuluyor. Bu iddialarla ilgili ya da bu konuşulanlarla ilgili nasıl bir değerlendirme yaparsınız?

Cevap– Aday tespit yöntemleri ve aday konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bugün burada açıkladığımız, daha önce de söylediğim gibi üzerinde uzlaşılan, hemfikir olunan adaylardı. Bundan sonra aday tespit yöntemlerimizi ve aday adaylarımızı mutlaka değerlendireceğiz.

Soru– Efendim büyükşehirler var mı belli olan?

Cevap– Hayır yok, şu anda yok. Ama önümüzdeki günlerde büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizden de mutlaka tespit ettiklerimiz olacak. Onları da sürekli paylaşacağız belli bir periyotta.

Soru– Efendim Parti Meclisi toplantısında bu noktada biraz tartışmalı geçti deniliyor, henüz adaylık süreci tamamlanmadı, o noktada erken bir açıklama diye yorumlar da geldi bizim edindiğimiz bilgilere göre. Bunları nasıl değerlendirirsiniz?

Cevap– Tabi tekrar üstüne basarak ifade ediyorum, bu açıkladığımız adaylar tamamen uzlaşı içerisinde ve birçoğu tek aday olan yerler. O anlamda zaten süreç tamamlansa dahi farklı bir aday durumu ortaya çıkmayacak yerler. O yüzden sürenin uzamasıyla ilgili bir alakası yok.

Soru– Üç büyük il için özellikle İstanbul, Ankara, İzmir diğer partilerle seçim işbirliği yapılacak mı?

Cevap– Biz bu konudaki görüşlerimizi açıkladık arkadaşlar. Bildiğiniz gibi biz halk ittifakı, millet ittifakından bahsediyoruz, sandık ittifakından bahsediyoruz. Sonuçta tabandaki ittifaktan bahsediyoruz. Bu sürecimiz de devam ediyor.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir