CHP’de Olağan Kurultay Bir Yıl Ertelendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM),  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda, CHP’nin  temmuz ayında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı’nın bir yıl ertelenmesi kararı onaylandı.

Haber Merkezi / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM), temmuz ayında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay’ın bir yıl ertelenmesi kararını onayladı.

Genel Başkanın sunuşu ile başlayan Parti Meclisi’nde (PM), son ekonomik gelişmelerin yanı sıra mevcut siyasi gelişmeler ışığında siyasi tutum değerlendirmeleri, eğitim politikaları sunumu yapıldı, Parti Okulu’nun 2021 yılı raporu görüşüldü.

37. Olağan Kurultayı’nı 25-26 Temmuz 2020 tarihinde Ankara’da gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yine temmuz ayında yapılması planlanan 38. Olağan Kurultayı bir yıl ertelemeyi de görüştü.

Parti Meclisi’nde (PM) ertelenme kararı onaylandı. Erteleme kararının olası erken seçim ve artan salgın şartları nedeniyle alındığı belirtildi.

28-29 Mart 2020 tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış olan 37. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan Kurultayı , Kovid 19 pandemisi nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinde alınan kararla ileri bir tarihe ertelenmişti.

Sonradan alınan kararla 25-26 Temmuz 2020 tarihinde Bilkent Üniversitesi Odeon’da gerçekleştirilen kurultayda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak girdiği başkanlık seçimini 1251 delegenin oyuyla kazanmıştı. Bu kurultayda İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi kabul edilmişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir