Bu Kaleler Masal Kitaplarından Fırlamış

Kale denilince aklımıza Cinderella, Aurora ve Pamuk Prenses gibi ünlü Disney prensesleri geliyor! Geçmişin parlak dönemlerin hatırlatan kalelere her yerde karşılaşabiliriz. Gezegenimiz, masal kitaplarından fırlamış gibi görünen kalelerle doludur.

Haber Merkezi / Okumaya devam edelim ve dünyanın dört bir yanından en ikonik kalelerden bazılarını keşfedelim. 

Prag Kalesi (Çek Cumhuriyeti)

Prag Kalesi, güzelliği ve ihtişamıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta. Bu inanılmaz kale 9. yüzyıldan beri varlığını sürdürüyor ve sanki bir masal filminden fırlamış gibi görünüyor. Kale bugün, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın resmi evi olarak hizmet veriyor.

Windsor Kalesi (İngiltere)

Dünyanın en eski kaleleri arasında sayılan İngiltere’deki Windsor Kalesi, görülmesi gereken bir manzara! Saray, saf ihtişamı ve mimari güzelliği ile her yıl binlerce turisti cezbetmektedir. 

Osaka Kalesi (Japonya)

Japon kaleleri kendi tarzlarıyla sıra dışı ve güzel. Osaka Kalesi, Japonya’daki beş katlı bir kale saraydır. Kale, aynı zamanda ülkedeki en inanılmaz mimari harikalardan biri olarak kabul edilir.

Neuschwanstein Şatosu (Almanya)

Neuschwanstein Şatosu’nun 1950’de piyasaya sürülen Disney klasiği Cinderella’nın ardındaki ilham kaynağı olduğunu öğrenince şaşıracaksınız ! Neuschwanstein, dünyanın en ünlü kalelerinden biridir.

Edinburgh Kalesi (İskoçya)

Dünyaca ünlü Edinburgh Kalesi, 12. yüzyıla aittir. Dünya mirası alanı olan kale, İskoçya’nın ikonik bir yapısıdır.

Chateau de la Bretesche (Fransa)

Bu muhteşem 14. yüzyıl kalesi, Fransız Devrimi sırasında kuşatılıp yıkıldıktan sonra yeniden inşa edildi. Kale, bugün otel ve golf tesisi olarak hizmet vermekte.

Chateau de Chambord (Fransa)

Bu görkemli Fransız kalesi, ilk bakışta aklınızı başınızdan alacaktır! UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan kale, oldukça benzersiz olan çift sarmal benzeri merdiveniyle dikkat çekiyor. Merdivenleri çıkanın diğer taraftan inenleri göremediği sihirli merdivenler gibi.

Hohenschwangau Kalesi (Almanya)

Bu muhteşem 19. yüzyıl kalesi, Bavyera Kralı II. Ludwig’in çocukluk ikametgahı olarak hizmet vermiştir. Babası Bavyera Kralı II. Maximilian tarafından yaptırılmıştır.

Burg Eltz (Almanya)

Bir tepenin üzerinde yer alan Burg Eltz, Elzbach Nehri’ne bakan delicesine güzel bir ortaçağ kalesidir. Kale, hala 12. yüzyılda burada ikamet eden Eltz ailesinin bir koluna ait. Hiç yıkılmamış kalelerden biri, bu yüzden 100 yıl öncekiyle hemen hemen aynı görünüyor!

Alcazar (İspanya)

Alışılmadık bir kale arıyorsanız, Alcazar dileğinizi yerine getirecek! İspanya’daki en eşsiz kalelerden biridir. Günümüzde kraliyet sarayı, müze ve askeri arşiv binası olarak kullanılmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir