Beyaz Saray’a İlk Siyah Sözcü: Karine Jean-Pierre

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin 13 Mayıs’ta görevden ayrılacağını ve yerine geçecek isim olarak da Karine Jean-Pierre’i seçtiğini açıkladı. Jean-Pierre, Beyaz Saray’ın ilk siyah kadın ve eşcinsel sözcüsü olacak.

Joe Biden yaptığı yazılı açıklamada, Jean-Pierre’in “bu zor görev için gereken deneyim, yetenek ve dürüstlüğe sahip olduğunu” vurgulayarak, yeni sözcünün “Amerikan halkı adına Biden-Harris yönetiminin çalışmalarıyla ilgili iletişim faaliyetlerini yürütmede öncü rol oynamaya devam edeceğini” belirtti.

Biden açıklamasında, “Jen Psaki Beyaz Saray Brifing Odası’na ahlak, saygı ve görgüyü getirmede standart oluşturdu” dedi. Biden, “çıtayı yükselttiği, Amerikan halkıyla doğrudan ve dürüst biçimde iletişim kurduğu ve bunları yaparken de espri anlayışını koruduğu” için Psaki’ye teşekkür etti.

Psaki de geçmişte Obama’nın iletişim direktörü ve Dışişleri Bakanlığı sözcüsü görevlerini üstlenmişti. Jen Psaki, eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump yönetimi sırasındaki çalkantılı dönemin ardından medyayla ilişkileri düzeltmek amacıyla Biden tarafından Beyaz Saray sözcüsü olarak atanmıştı.

Psaki, Beyaz Saray’daki gelişmeleri hızlı şekilde iletmek ve gazetecilerin sorularına enerjik ve çabuk yanıtlar vermesiyle tanındı. Sözcüler, Beyaz Saray muhabirleri için günlük bilgilendirme toplantıları yapıyor. Şimdiki sözcü Psaki’nin MSNBC Televizyonu’nda çalışacağı belirtiliyor.

Psaki, Twitter mesajında halefini “Ahlaki değerleri olan olağanüstü bir kadın” diye tanımladı, “Kürsüye getireceği tarz, ışıltı ve zarafeti görmek için sabırsızlanıyorum” dedi.

Daha önce sol eğilimli MSNBC’de analist olarak görev yapan Karine Jean-Pierre, 20 yıllık bir gazetecilik deneyimine sahip. Karayipler’deki Fransız adası Martinique’de doğan ve New York’ta büyüyen Jean-Pierre Obama döneminde kilit bir konumda siyasi direktörlük yapıyordu.

Jean-Pierre, 2016 başkanlık seçiminde MoveOn adlı sivil toplum kuruluşunun ulusal sözcüsydü. Karine Jean-Pierre, Beyaz Saray basın ekibine dahil olmadan önce Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in özel kalem müdürlüğünü yürüttü. Jean-Pierre, Biden ve üst düzey danışmanları tarafından saygı gören bir isim olarak tanınıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir