Beşiktaş zirve takibini sürdürdü!

Haber Merkezi / Beşiktaş, Süper Lig’in 25. haftasında Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Beşiktaş, Eryaman Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun’un (2) golleri ile 3-0 kazandı. 

Bu sonuçla Beşiktaş 51 puana yükselerek aynı puandaki Galatasaray ve Fenerbahçe ile zirve mücadelesini sürdürdü. Gençlerbirliği ise 20 puanda kaldı.

Süper Lig’de Beşiktaş önümüzdeki haftayı bay geçecek. Gençlerbirliği, Denizlispor’a konuk olacak.

4. dakikada Beşiktaş, Ghezzal’ın golüyle öne geçti. Rosier’in pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Ghezzal, ayak içiyle yaptığı şık vuruşla kaleci Nordfeldt’in sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

89. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Dorukhan’ın pasında savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi: 0-2

90+4. dakikada Josef de Souza’nın topuk pasında ceza sahası sol çaprazda topla buluşan Cenk, plase vuruşla farkı üçe çıkardı: 0-3

Stat: Eryaman

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, İbrahim Çağlar Uyarcan, Erdinç Sezertam

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Toure, Polomat, Soner Dikmen, Furman, Candeias, Mugni (Dk. 73 Spiridonovic), Ayite (Dk. 87 İlker Karakaş), Sefa Yılmaz (Dk. 64 Stancu)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Necip Uysal, Dorukhan Toköz, Josef de Souza, Hutchinson, Ghezzal (Dk. 62 Nkoudou), Ljajic (Dk. 78 Mensah), Larin (Dk. 87 Gökhan Töre), Aboubakar (Dk. 62 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 4 Ghezzal, Dk. 89 ve 90+4 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 28 Ayite, Dk. 36 Furman, Dk. 78 Candeias (Gençlerbirliği), Dk. 87 Josef de Souza, Dk. 90+8 Dorukhan Toköz (Beşiktaş)

“Kazanmak bizim için değerliydi”

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın özetle şunları söyledi;

“Birçok gol pozisyonu üretiyoruz ama ne yazık ki sonuçlandıramıyoruz. Goller daha erken gelseydi, daha farklı bir sonuç olabilirdi. Rakiplerimizin kazandığı haftada kazanmak bizim için değerliydi.

İttifak Holding Konyaspor ile ligde ve kupada oynadığımız maçlarda net penaltılarımız verilmedi. VAR’daki arkadaşlar çay-kahve içsin, ligde ve kupada rakiplerimizin gerisine mi düşelim, yok öyle! Bırakın herkes çıksın, oynasın. Kim iyi oynarsa o şampiyon olsun. VAR’daki arkadaşlar çok dikkatli olsunlar. Camiaların ve teknik adamların kaderleriyle oynuyorlar.

BAY haftasında Montero harici tüm oyuncular takıma dönecek. Oyuncularımız yoruluyor, kolay değil. Biraz dinleneceğiz, takıma üç gün izin verdik. Cenk attığı iki golle iyi bir dönüş yaptı. Cenk, camiamıza çok önemli hizmetlerde bulunmuş, çok kıymetli bir futbolcu. İnşallah sezon içinde bize sezon sonrasında da milli takıma ciddi katkı sağlayacak.”

“Beşiktaş’ın oyuna girenleri maçı çevirdi”

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak ise maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, erken bir gol yediklerine işaret ederek, “İki takım da mutlak kazanmak için sahaya çıktı. Oyunun genelinde çok iyi oynamamıza rağmen ilk ve son 10 dakikasını kötü oynadık. Maça 1-0 mağlup başladık.” diye konuştu.

15 ila 45. dakika arasında istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını söyleyen Altıparmak, şöyle devam etti:

“Candeias’ın pozisyonu gol olsaydı 1-1’i yakalamış olsaydık, Beşiktaş’ı daha faklı durumlara sokabilirdik. İkinci yarı aynı oyunumuzu devam ettirmeye çalıştık. İkinci devre Beşiktaş oyunu biraz daha kendi sahasında kabul edip kontrataklarla gelmeye çalıştı. Ama biz öndeki baskıları iyi yaptık. Maçın kırılma anları var. 85. dakikada Stancu topa dokunabilse belki maç 1-1’e gelecekti, son dakikalarda belki biz aynı şeyi yapacaktık.”

Altıparmak, son bölümde risk aldıklarını dile getirerek, “Yediğimiz bir kontrayla durum 2-0 oldu, maç 3-0 bitti. Biz gerçekten büyük bölümünü çok iyi oynadığımız, çok mücadele ettiğimiz bir karşılaşmayı kaybettik. Bu saatten sonra yapacak çok fazla bir şey yok. Bizim daha çok önemli maçlarımız var. Bundan sonra onlara hazırlanacağız. Maçı Beşiktaş’a getiren oyuncu değişiklikleri oldu. Beşiktaş’ın oyuna girenleri maçı çevirdi. Bana göre bugünkü maçın özeti bu.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir