Beşiktaş Icrypex, son saniyede kaybetti

Beşiktaş Icrypex, ING Basketbol Süper Ligi’nin 23. haftasında karşılaştığı ve son saniyesine kadar nefes kesen maçta Tofaş’a 89-86 kaybetti. Süper Lig’de 13 galibiyeti bulunan siyah-beyazlılar, beşinci sırada yer alıyor.

Haber Merkezi / İlk çeyrekte üstün bir performans ortaya koyan Beşiktaş Icrypex, ikinci çeyreğe 16-22 önde gitti. İkinci periyotta oyunun hakimiyetini Tofaş’a kaptıran Beşiktaş Icrypex, devreyi 46-38 geride tamamladı.

Beşiktaş Icrypex, dengeli bir oyuna sahne olan üçüncü çeyrekte Tofaş’ın 21 sayısına 22 sayıyla cevap verdi. (67-60). Karşılaşmanın son periyodu büyük bir mücadeleye sahne oldu. Savunma ve hücumda başarılı bir performans ortaya koyan Beşiktaş Icrypex, Ercan Osmani’nin maçın son saniyesindeki üç sayılık atışı geçerli sayılmayınca karşılaşma 89-86 ev sahibi Tofaş’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Karşılaşma sonrası açıklama yapan Beşiktaş Icrypex Başantrenör Ahmet Kandemir şunları söyledi:

“İki sayı gerideyken kullanmış olduğumuz ve basketle sonuçlanan üç sayılık atış kurallara göre geçerli sayılmalıdır. Hakemin basketle sonuçlanan atışın üç sayılık mı iki sayılık mı olduğunu kontrol etme hakkı vardır. Onun dışındaki etkenleri inceleme hakkı yoktur.

Hakem yanlış bir karar vermiştir. Federasyonun bu yanlışı ortadan kaldıracağını düşünüyorum. Maçın sonucuna yönelik resmi itirazımızı yaptık. Bu genç takımın mücadelesinin, alın terinin, haklı galibiyetinin hakem kararıyla elinden alınmasına izin vermeyiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir