Beşiktaş Fırsatı Tepti

Giresunspor, Süper Lig’in 33. hafta karşılaşmasında Beşiktaş’ı Çotanak Spor Kompleksi’nde ağırladı. İki ekibin zorlu mücadelesi başladığı gibi golsüz sona erdi. Rakiplerinin puan kaybettiği haftada galibiyet alamayan Beşiktaş, önemli avantajı tepmiş oldu.

Haber Merkezi / Bu sonucun ardından Giresunspor puanını 40’a, Beşiktaş ise 51’e yükseltti. Maçın ilk yarısında iki takım da tehlikeli ataklar gerçekleştirdi ancak iki takım da aradığı golü bir türlü bulamadı. Müsabakanın ikinci yarısında da her iki takımın da çabaları gol getirmedi.

Karşılaşmadan dakikalar

8. dakikada Giresunspor maçın ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Savunmadan hızlı çıkan Karadeniz ekibinde Traore’nin ileriye gönderdiği pasta top Umut’ta kaldı. Tecrübeli futbolcu Suleymanov’a pasını gönderdi. Rus futbolcu şutunu attı, top yandan auta çıktı.

18. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sol köşeden kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen topa Vida vurmak istedi savunma uzaklaştırdı. Dönen topu Montero indirdi, Batshuayi kontrol edip dönerek vurdu ancak Okan Kocuk gole izin vermedi.

40. dakikada Rıdvan Yılmaz, topla birlikte rakiplerini geçerek ceza sahasına doğru ilerledi. Sol köşedeki Teixeira’ya pasını gönderdi. Brezilyalı futbolcu topu düzeltip şutunu attı ancak top yandan auta çıktı.

42. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole çok yaklaştı. Rıdvan Yılmaz, bu dakikalarda ataklarda etkili rol oynamaya başladı. Genç futbolcu ceza sahası önünde topla buluştu, şutunu attı ancak top üstten auta çıktı.

44. dakikada Beşiktaş gole çok yaklaştı. Rachid Ghezzal, yaklaşık 35 metreden şutunu attı, kaleci Okan Kocuk son anda topu parmaklarının ucuyla kornere gönderdi.

47. dakikada Giresunspor’un kontra atağında Sergio’nun sol kanattan yaptığı ortaya Umut Nayir müsait pozisyonda istediği gibi vuramadı ve boşta kalan topu Beşiktaş defansı uzaklaştırdı.

50. dakikada Beşiktaş savunması kendi yarı sahasından topu çıkarmak isterken Süleymanov rakibinden topu kaptı. Ceza sahasına giren bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ersin Destanoğlu’nda kaldı.

Stat: Çotanak

Hakemler: Arda Kardeşler, Ali Saygın Ögel, Süleyman Özay

GZT Giresunspor: Okan, Serginho (Muhammed dk. 77), Traore, Aziz Behich, Umut (Balde dk. 66), Chiquinho, Flavio, Alexis Perez, Sergen, Hayrullah, Shapi (Zeki dk. 89)

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Rıdvan (Umut Meraş dk. 77), Montero, Josef De Souza, Batshuayi (Güven dk. 77), Can (Pjanic dk. 55), Ghezzal, Necip, Vida, Teixeira (Nkoudou dk. 55)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir