Beşiktaş Başkanı Çebi’den ‘şampiyonluk’ açıklaması: Biz olacağız

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda şampiyon olamayacağımız yönünde yapılan algı çalışmalarını doğru bulmuyorum ve bunda bir kasıt arıyorum. Bizim gerimizde olan rakiplerimizin şampiyon olacağını iddia edenler bizim şampiyonluğumuza ihtimal vermiyorlar. Şampiyon biz olacağız.” dedi.

Haber Merkezi / Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çebi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Kamuoyunda şampiyon olamayacağımız yönünde yapılan algı çalışmalarını doğru bulmuyorum ve bunda bir kasıt arıyorum. Bizim gerimizde olan rakiplerimizin şampiyon olacağını iddia edenler bizim şampiyonluğumuza ihtimal vermiyorlar. Şampiyon biz olacağız.

Vizyonumuzdan ve ahlaki yapımızdan geri durmayacağız. Şampiyonluk ekip işidir. Yönetici arkadaşlarım, teknik ekip ve futbolcular olarak bizler inandık. Tüm camianın da bize inanmasını istiyorum. Kimsenin en ufak şüphesi olmasın. Hesaplarımızda değişen bir şey yok.

Puan kaybettiğimiz maçlarda karşılaştığımız rakiplerimizin şampiyonluk yarışındaki rakiplerimize karşı da aynı motivasyonla sahada olacaklarına inanıyorum. Bu nedenle rakiplerimizin de puan kaybedeceklerini düşünüyorum.

Camiamızdan “Beşiktaş kötü oynuyor” veya “Beşiktaş şampiyonluğu verdi” şeklinde medyada yapılan yorumları dikkate almamalarını rica ediyorum.

Çok konuşmayla başarılı olunmuyor. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş’ın ihtiyacı olan her türlü mücadeleyi veriyoruz. Konuşmuyor olmamız bir şey yapmadığımız anlamına gelmez. Her türlü mücadeleyi namuslu ve onur şekilde yapıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

TFF ve MHK’nın bir takımı şampiyon yapmak istediğini düşünmüyorum. Hakemin iyisine iyi, kötüsüne kötü deriz. Bir şey hissetmemiz halinde gereğini yaparız.

Pandemi döneminde 21 takımdan oluşan bir lig oynuyoruz. Düşme hattındaki takımlar, şampiyonluğa oynayan takımlardan puan alabiliyor. Başakşehir düşme hattındaki bir takım. Başakşehir’in oynadığı oyuna bakıyoruz. Düşme hattındaki takımların fazlalığı şampiyonluğa giden takımları zorlayacaktır.

Diğer kulüplerin yöneticilerine seslenmek istiyorum. Eski alışkanlıklarınızı bu sezona yansıtmayın. Diğer takımların futbolcularına da seslenmek istiyorum. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkalarına yapmayın. Meslektaşlarınızın emeklerine saygı gösterin.

Medyadaki bazı Beşiktaşlıların, Beşiktaş’ın zarar görebileceği söylemlerden kaçınmaları gerekir. Beşiktaş, büyük ve köklü bir kulüp. Beşiktaş’ı yıpratmaya çalışanların değer görmeyeceklerini bilmelerini istiyorum.

Beşiktaş, puan farkıyla lider durumda. Sezon başında küme düşeceğimizi bile söylediler. Ben o zaman da şampiyon olacağız dedim şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Arkadaşlarımın inancına inanıyorum. Hocamızın takıma olumlu yansıdığını görüyorum. Futbolcularıma güveniyorum. Başka bir takım şu anda önde olsaydı o takımı şampiyon ilan etmişlerdi ama Beşiktaş lider olunca söylemeye dilleri varmıyor. Olsun, 6 hafta sonra söyletiriz.

Demba Ba iyi tanıdığım ve Beşiktaş’a transferinde emeğimin bulunduğu dürüst, onurlu ve başarılı bir futbolcu. Demba Ba’nın yaşadığı olay beni şaşırtmıştır. Bir şey varsa umarım fermuarını açar ve ne söyleyecekse söyler. Bunlar Türk futbolunda alışık olmadığımız durumlar. Demba Ba, bir şey yoksa da yok demeli. Camiaları zan altında bırakmamak gerekir.

Aboubakar art niyetsiz oyuncularımızda biri. Onun sözleşmesini ben yaptım. İstersek seneye bizimle olmaya devam edecek. Eğer Aboubakar’ın bizde hakkı varsa onu verebilecek biriyim. Aboubakar’ın oynamak istememesi gibi bir durum söz konusu değil. Aboubakar olmadan da şampiyon oluruz. Futbolcularımızı yıpratmayı amaçlayan davranışlardan kaçınılması lazım. Herkes haddini bilsin.

Kulüpler Birliği Vakfı’ndaki sorunlar aynı zamanda Beşiktaş’ın sorunları. Ben uykumdan ve ailemden çaldığım vakti oraya veriyorum. Beşiktaş Başkanının Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olması Beşiktaşlılar için gurur vesilesi olarak görülmeli. Herkes evinde dinlenirken bizler pandemi demeden gece gündüz Beşiktaş için mücadele etmeye devam ediyoruz. Fuzuli konuşanları ciddiye almamak lazım. Son on yıla bakıldığında ilk kez kulübümüzün futbolcularımıza bir aylık dahi maaş borcu yoktur. Bu konuda takdiri taraftarlarımıza bırakıyorum.

Bankalar Birliği ile revize edilen sözleşmede çok emeğimiz var. Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür ediyorum, kendisi Türk futbolunun önünü açmıştır. Bu sözleşme bize nefes aldırmıştır. Daha dikkatli olmalıyız. Har vurup harman savurma dönemi bitmiştir. Lisans yönetmeliklerine uyumlu davranmalıyız.

Avrupa Süper Ligi’ne ilk tepki gösterenlerdeniz. UEFA köklü bir kurum ve başarılı organizasyonlar yürütüyor. Birkaç takım ekonomik pastayı bölüşmek istedi, bunu doğru bulmuyoruz. Neyseki futbolu geriletecek bu uygulamadan vazgeçmiş durumdalar. UEFA, futbolcuları sürekli haklı gören ve kulüpleri cezalandıran tutumundan vazgeçmeli. Bunu dile getirmeye devam edeceğim.

Türkiye Kupası’nda final oynayacak olmamız başarılı bir sezon yaşadığımızın bir diğer ispatıdır. Başarı için ruh gerekir. Parayla şampiyon olunmaz. Önemli olan futbolculara ruh vererek onları oynatabilmek. Altyapıya önem veriyoruz. Kulüp başkanları futbolcu yetiştirme konusunda sabırlı olmalılar. Stat zeminlerine de iyi bakmalıyız. Erzurum’da Cenk sakatlandı. Biz ve milli takım zarar gördü. Zeminlerin iyi tutulması için teşvik sistemi getirilmeli.

Ghezzal ve Rosier’i takıma kazandırmak istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor ama sonuçlanan bir şey yok. Aynı şekilde Aboubakar da takımda kalmak istiyor.

Beşiktaş’ın menfaatleri neyi gerektiyorsa o doğrultuda üst düzeyde mücadele ediyoruz. Yapılan her icraatın konuşulmasını doğru bulmuyorum.

Fikstür konusunda ayrıcalık talep etmiyoruz. Bir maçın tarihi değiştiğinde bu durumda diğer maçlar da etkileniyor. Fikstür konusunda başka bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.

TFF ve MHK’nın bir takımın başarılı olması konusunda taraftar olduğuna inanmıyorum. Hakemler hata yapıyor. Bu hatalar kabul edilemez. Bu konularda en çok mağdur olan taraf biziz. Bunu sürekli dile getiriyoruz. Bunları önlemek adına çabalamaya devam edeceğiz.

Erkenden şampiyonluk havasına girilmemesi yönünde gerekli uyarıları yapmıştık. Son iki haftaada yaratılan algı nedeniyle başka şeyler konuşmaya başladık. Efendilik ve rakiplerimize saygı nedeniyle şampiyonluk iddiamızı dile getirmedik Artık net bir şekilde şampiyon biz olacağız diyorum. Futbolcularımın da böyle düşünmesi beni mutlu eder. Puan kaybettiğimiz rakiplerin motivasyon kaynağı umarım sadece oynadığımız iyi futboldur. Puan kaybettiğimiz rakiplerimizin şampiyonluk yolundaki rakiplerimizden de puan alacağına inanıyorum. Biz de iyi oyunumuzu sahaya yansıtacağız.

Altyapımızın başında Mehmet Ekşi var. Pandemi altyapı konusunda bizi olumsuz etkiledi. U-19 dışında maçlar oynanmıyor, çalışmalar yapılamıyor. Pandeminin yarattığı zararı ileride Türk futbolu olarak yaşayacağız.

Larin sevdiğimiz bir futbolcu. Saygılı ve fedakar bir oyuncu. Kiraya verdiğimiz yerde neredeyse üstüne para vermişler. Buraya tekrar geldiğinde ona imkan verdik. Hocamıza da teşekkür ediyorum. Larin ile ilgili teklifler geliyor, gelecektir. Sezon sonuna kadar transfer konuşmayacağım.

Cenk önümüzdeki sezonun ilk yarısına kadar ancak toparlanacaktır. Kulübünün tasarrufu ne olur bilmiyorum. Kapımızı çaldığı takdirde ona kapılarımız her zaman açıktır.

Eski futbolumuza döndüğümüz takdirde, rakiplerimizin rakipleri istekli ve hırslı oynarlarsa şampiyonluğa daha erken ulaşabiliriz. Biz kendimizden eminiz.”

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir