Bebek Sahibi Olmaya Hazır Mısınız? İşte Sorulacak Sorular

Bebek sahibi olmayı düşünüyorsunuz ama kafanız karışık mı? Rahatlayın, bu hayatınızı büyük ölçüde değiştirecek büyük bir karar, bu yüzden siz ve eşiniz çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce bunun üzerine düşünmesi gerçekten harika.

Haber Merkezi / Karar vermeden önce, kendinize ve eşinize sormanız gereken bazı temel soruları sorun ve sorgulayın.

Aynı noktada mısınız?

Bir bebekten önce planlanacak çok şey var, ancak konuşulması gereken ilk ve en önemli şey, siz ve eşiniz bu bebeğe sahip olmak için aynı noktada olup olmadığınızdır. Eğer ikinizden biri henüz hazır olmadığını hissediyorsa ve biraz daha zaman istiyorsa çocuk sahibi olmak doğru olmaz. İçinizden birinin asla çocuk sahibi olmak istememesi de mümkün olabilir. Bu farklılıkları aşmanın en iyi yolu birlikte oturup konuşmak ve nihai bir karara varmaktır.

Ebeveynlerin sağlığı

Bir bebeğe sahip olmak için ebeveynlerin sağlıklı olması önemlidir. Eğer bir çocuk planlıyorsanız, daha sağlıklı beslendiğiniz, formda kaldığınız, sigara ve alkol kullanmadığınız daha sağlıklı bir yaşam tarzını tercih edin.

Sorulacak diğer önemli sorular

Burada, bir bebeğe hazır olup olmadığınızın daha net bir resmini elde etmenize yardımcı olabilecek, siz ve eşiniz için tartışabileceğiniz bazı sorular bulunmaktadır. Kişisel durumunuz için gerekli gördüğünüz takdirde daha fazla soru ekleyebilirsiniz.

  • Çocuk yetiştirmenin masraflarına maddi olarak hazır mısınız?
  • Çocuk bakımı için ne yapacaksın?
  • Bebek küçükken veya hastalandığında kim işten izin alacak?
  • Hanginizin bebeğe bakmanıza izin verecek esnek iş sorumlulukları var?
  • Bebek için zamanınızı, paranızı ve enerjinizi feda etmeye hazır mısınız?
  • Çocuklarınızı hangi değerlerle yetiştirmek istiyorsunuz?

İkiniz de bu sorular üzerinde hemfikirseniz, bu iyiye işarettir. İşte ikinizin de ebeveyn olmaya hazır olduğunuzu gösteren diğer bazı işaretler.

Birçok çift, evliliklerinin üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra toplumsal beklentilere göre bebek planlamak zorunda kalmaktadır. Ancak anne babanız, kayınlarınız veya meraklı komşularınız tarafından ne kadar baskı altında olursanız olun, günün sonunda anne veya baba olacak olan sizlersiniz. Çocuk sahibi olmak bir kontrol listesi değil, gerçekten istediğiniz ve hazır hissettiğinizde olması gereken bir şey olmalıdır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir