Batman’da Seçim Yarışını HDP Kazandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde, 3’ü büyükşehir olmak üzere 8 il ve 46 ilçeyi kazandı. HDP’nin kazandığı iller arasında Batman’da bulunuyor.

Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman Belediyesi eş başkanları oldu.

Mehmet Demir kimdir?

Mehmet Demir, 1968 Batman’da doğdu. 1994 Dicle Universitesi Tıp Fakültesinden mezunu oldu. İstanbul Universitesinde uzmanlık eğitimini aldı. Nusaybin Devlet hastanesinde mesleğe başlayan Demir, Diyarbakır’da özel bir hastanede Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yaptı. Demir, bir dönem Batman Tabip Odası Başkanlığı görevini de yürüttü. Mehmet Demir 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde Batman Belediye Eş Başkanı seçildi.

Songül Korkmaz Kimdir?

1981 Batman doğumlu Songül Korkmaz, BDP’nin son yönetimine girdi. İlk resmi görevini 2014 yılında DBP ile yapan Korkmaz, ardından, DBP Batman İl Eş Başkanı seçildi.  Özgür Kadın Kongresi (TJA) Üyesi olan Korkmaz, 2016 yılında Batman TJA İl Sözcülüğüne getirildi. 3 yıl boyunca bu iki önemli görevi yürüttü.

DBP’nin 2016 yılı kongresinde yönetime girildi. 2018 Kasım’da HDP Yönetimine geçti, TJA sözcülüğüne devam etti. 2019 yılı 31 Mart Seçimlerinde HDP Batman Belediye Eş Başkanı seçildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir