Bakanlıktan “Bütün enerjimizle 2023’e” paylaşımı

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin inşasının temel atma törenine dair görüntüleri paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, paylaşımında, “Bütün enerjimizle 2023’e” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, resmi Twitter hesabından ‘Bütün enerjimizle 2023’e’ başlıklı bir video paylaştı.

Bakanlığın paylaştığı videoda, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin inşasının başlaması nedeniyle düzenlenen temel atma töreninin görüntülerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin inşasının başlaması nedeniyle düzenlenen temel atma törenine video-konferans yöntemiyle katılmıştı.

Rus Rosatom şirketinin operatörü olduğu Akkuyu Nükleer Güç Santrali, her biri 1200 megavat gücünde olan dört üniteden oluşacak. Her ünitesi devreye girdiğinde santralin 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi sağlaması bekleniyor. Projenin 2022 senesinde tamamlanması bekleniyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir