Antalya: Sillyon Antik Kenti

Sillyon Antik Kenti; Antalya’nın Serik İlçesi, Eskiyürük Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Özel araçla ulaşım mümkündür. 

Sillyon’u gezmek isteyenler sıkı bir tırmanışa hazırlıklı olmalıdır. Ancak tırmanışın sonunda göreceğiniz manzaralar her şeye değecektir.

Diğer tüm Pamphylia şehirleri gibi, Sillyon’un da genel olarak Truva Savaşı’ndan sonra Mopsos ve Calchas isimli kahramanlar tarafından kurulduğu kabul edilir.Sillyon M.Ö. üçüncü yüzyılda kendi adını taşıyan madeni parasını basmaya başlamıştır. Muhtemelen Roma döneminde Sillyon olarak değişen şehrin ismi, bu paraların üzerinde Sylviys olarak geçer.

Antalya il sınırları içinde Helenistik şehir kalıntılarının en yoğun olduğu Sillyon antik kenti aynı zamanda Helenistik savunmanın en iyi temsil edildiği kent olma özelliğini de korumaktadır. Sillyon sarp kenarlı bir tepenin üzerinde kurulduğundan şehri surlarla kuşatmaya gerek duyulmamıştır.

Sadece eğimin en az olduğu batı ve güneybatı bölümlerinde surlar, kuleler, siperler dikilmiştir. Bunlar, özenli bir taş işçiliği ve büyük teknik uzmanlık sergilemektedir.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir