Ankara: Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi

Hukuk Müzesi; Ankara’nın Çankaya İlçesi, Balgat Semti, Oğuzlar Mahallesi, Barış Manço Caddesi, Avukat Özdemir Özok Sokak üzerinde yer almaktadır.

Toplu taşım araçları ile ulaşım mümkündür.

Türkiye Barolar Birliği Hukuk Müzesi 5 Nisan 2012 tarihinde Avukatlar Haftası’nda açılmıştır. Türkiye’nin ilk ve tek hukuk müzesidir. Müze koleksiyonunda, düşünce ve uygarlık tarihinin gelişimine paralel olarak hukukun geçirdiği tarihsel dönüşümü görsel olarak yansıtan sanatsal objeler bulunmaktadır.

Müze envanterinde çeşitli dönemlere ait hukukçu giysileri, hukuksal belgeler, hukukçuların kullandığı eşyalar, diploma ve ruhsatnameler, çivi yazısı tabletler, Osmanlıca hukuk kitapları, fotoğraflar, foto kartlar ve heykeller bulunmaktadır. Müze, mitolojiden başlayarak günümüze kadar hukuk dünyasında görsel bir yolculuk sunmaktadır. Müzede toplam olarak 421 adet eser sergilenmektedir.

Müzedeki eğitim etkinliklerinde çocuklar gençler ve yetişkinlere yönelik farklı programlar kullanarak toplumda hukuk bilinci oluşturmak ve katılımcıları sanatla buluşturmak amaçlanmaktadır. Yorum ve yaratıcı düşünmenin ön planda tutulduğu etkinliklerde atölye uygulamaları ile hukuk sanatının ve hukuk bilgisinin sanatla birleştirilebileceği farkındalığı oluşturulmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir