Ankara: TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi; Ankara’nın Çankaya İlçesi, Oran Semti, Turan Güneş Bulvarı, TRT Genel Müdürlüğü içerisindedir. Toplu taşım araçları ile ulaşım mümkündür.

Türkiye’nin ilk ve tek kamu yayıncı kurumu olarak, geçmişten günümüze kurumun sürecini aktarmak amacıyla kurulan TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi, iki yüzden fazla TRT çalışanının 4 yıllık çalışması ile gerçekleştirilmiştir.

TRT Müzesi, radyo ve televizyon yayıncılığı sürecinin sadece izlenmediği, aynı zamanda uygulanabildiği bir yapıya sahiptir. Müze içinde hazırlanan çeşitli stüdyolar, görsel ve işitsel yayıncılığın geçirdiği süreçleri uygulamalı olarak göstermeyi amaçlar. Yayıncılığın temel taşlarının anlatıldığı çeşitli eğitim ve tanıtım filmleri ile müze kapsamındaki araştırma kütüphanesi, müzenin sadece seyirlik olmadığını, öğrenmek için de pek çok alternatifi içerdiğini gösterir.

Transistörlü radyolardan siyah-beyaz ekranlara, günümüzde 3D yayınlara uzanan yayıncılık teknolojisinin geldiği son noktayı resmeden bir sergilemenin yanı sıra, bu sürece tanıklık eden işitsel ve görsel arşivin de sunulduğu müze, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlük yerleşkesi içinde yer almaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir