Ankara: Hava Kuvvetleri Müzesi

Hava Kuvvetleri Müzesi; Ankara’nın Etimesgut İlçesi, Şaşmaz Mevkii’nde yer almaktadır. Toplu taşıma araçlarıyla ulaşım mümkündür.

18 Eylül 1998 tarihinde hizmete giren müzenin resmi açılışı Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı, ülkemizin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen tarafından gerçekleştirilmiştir.

Türk Hava Kuvvetleri demirbaş kaydında bulunan her türlü uçak, silah, mühimmat, yer savunma sistemleri gibi zengin bir koleksiyon tasnif edilerek çağdaş müzecilik anlayışı ile açık sergi alanında sergilenmektedir.

Hava Kuvvetleri Müzesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın kullanmış olduğu bu uçaklardan bir adet eğitim uçağı ve bir adet av-bombardıman uçağının pilot köşkü içine ziyaretçiler girebilmektedir.

Müze kapalı sergi alanında ise Türk ve dünya havacılığına ilişkin önemli olaylar ve Türk Hava Kuvvetleri tarihçesi kronolojik olarak çeşitli fotoğraf, maket ve canlandırmalarla sergilenmektedir.

İlk yerli uçaklarımızın ölçekli modelleri, büstler, flamalar ile Osmanlı Dönemi’nden günümüze hava, subay ve pilot kıyafetleri, Hava Şehitleri köşesi ile yine bu alanda bazı şehitlerimize ve Türk havacılık tarihinde önemli yer tutan pilotlara ait kişisel eşyalar ile biyografileri yer almaktadır.

Müzenin sinevizyon salonunda havacılık temalı çeşitli gösterimler yapılmakta, birinci katta bulunan kafeteryası ziyaretçilere hizmet vermekte ve bahçesinde çocuklar için bir oyun alanı bulunmaktadır. Ayrıca sosyal etkinlikler kapsamında her yıl müzenin kuruluş yıldönümüne rastlayan aylarda Plastik Model Uçak Yarışması yapılmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir