Ampute Milli Futbol Takımı Dünya Şampiyonu

Ampute Futbol Milli Takımı, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası’nın finalinde Angola’yı 4-1 yenerek tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Ampute Futbol Milli Takımı, hem müzesindeki tek eksik parça olan Dünya Kupası’nı hem de 4 yıl önce Meksika’da Angola’ya penaltı atışlarıyla 5-4 kaybettiği maçın rövanşını alarak büyük bir başarı elde etti. 

Haber Merkezi / 52 bin kişilik Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde binlerce taraftarın coşkulu desteği altında maça çıkan Ampute Futbol Milli Takımı, 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31. (penaltıdan) ve 43. dakikalarda Rahmi Özcan ve 49. dakikada Serkan Dereli’nin golleriyle galibiyete ulaştı. Angola’nın sayısı 24. dakikada Adao’dan geldi.

Ampute Futbol Milli Takımı, grup maçlarında Fransa’yı 3-0, Liberya’yı 5-0 yenmiş, Haiti ile 1-1 berabere kalmasının ardından Son 16 Turu’nda Meksika’yı 5-0’la geçmişti. Çeyrek finalde Fas’ı 4-1 mağlup eden Ampute Milli Takımı, yarı finalde Özbekistan’ı 1-0 yenmesinin ardından finalde de Angola’yı geçerek unutulmaz bir zafer yaşadı.

Ampute Futbol Milli Takımı, 2007 yılında ilk kez katıldıkları Dünya Şampiyonası’nda üçüncü olmalarının ardından, 2010, 2012 ve 2014 Dünya Kupaları’nda da aynı dereceyi elde etmişti.

2018 yılında Meksika’nın ev sahipliğini yaptığı Dünya Kupası finallerinde Angola’yla penaltı atışlarıyla 5-4 geçilen Milliler, ikincilikte kalmıştı. Bu kez Angola’yı yenen Ampute Futbol Milli Takımı en büyük başarısına ulaştı. Milliler, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası’nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyon olmuştu.

24 ülkeden 360 sporcunun yer aldığı Dünya Ampute Futbol Şampiyonası’nda 80 maçın 76’sı TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde oynandı. Türkiye’nin oynadığı açılış maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde, yarı final Vadofone Park’ta, final müsabakası ve 3.’lük-4.’lük maçı Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Dünya Kupası’nda üçüncülüğü Haiti’yi 4-2 yenen Özbekistan elde etti.

Türkiye-Angola finali öncesi Dünya Kupası’nın kapanış töreni yapıldı. Müzik gösterileri ve davul şovlar kapanış törenine renk kattı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir