Altın, güne yüzde 0,6 yükselişle başladı

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/TL’deki yatay seyirle beraber yeni haftaya yüzde 0,6 yükselişle 414 TL civarında başladı. Ons altın ise yüzde 0,34 yükselişle 1.706 dolar civarından işlem görüyor.

Haber Merkezi / Altın fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden yardım paketinin ABD Senatosu’nda onaylanmasından destek bularak yeniden 1.700 doların üzerine çıkarken gram altın küresel altın fiyatlarındaki yükselişi takip ederek yeni haftaya yükselişle başladı.

Altın fiyatları, 2021 yılında ilk 9 haftanın 7’sini kayıpla kapatırken sene başından bu yana yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Ocak ve Şubat ayını da kayıpla kapatan değerli metal en kötü yıl başlangıçlarından birini gerçekleştirmiş oldu. Ons altın, yüzde 0,34 yükselişle 1.706 dolar civarından işlem görüyor.

Gram altın ise 2021 yılına 454 TL civarında başladıktan sonra Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle beraber yüzde 13’ten fazla değer kaybederek 400 TL’nin altını görmüştü. Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve dolar/TL’deki yatay seyirle beraber yeni haftaya yüzde 0,6 yükselişle 414 TL civarında başladı.

Dolar/TL yeni haftaya yatay girdi

Küresel piyasalarda tahvil getirilerinin yüksek seyretmesi, ABD Senatosu’nun teşvik paketini onaylamasıyla gelen risk iştahını baskılarken, Dolar /TL yeni haftanın ilk işlemlerinde yatay bir görünüm sergiledi.

Petrolün varil fiyatı 71 doların üzerini gördü

Küresel petrol talebinin yaklaşık yüzde 7’sini karşılama kapasitesine sahip Suudi Arabistan’daki Ras Tanura petrol terminaline yapılan saldırı sonrasında varil başına 71 doların üzerini gördü. Goldman Sachs ise küresel gösterge olan Brent petrolün üçüncü çeyrekte varil başına 80 doları görmesini bekliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir