Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor

Altın fiyatları, art arda üçüncü günde de yükselişini sürdürüyor. Hafta başından bu yana yüzde 1,9 yukarıda olan altın fiyatları, mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesiyle birlikte, salı sabahından bu yana neredeyse yüzde 1 yükseliş kaydederek ons başına 1.732 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Haber Merkezi / Altın fiyatları, art arda üçüncü günde de yükselerek salı gününden bu yana 50 dolara yakın artış gösterdi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen Dolar/TL ’deki düşüşle geriledi.

Ons altın fiyatı

Haftaya 1.700 dolar civarında başlayan ons altın yükselen tahvil faizler ile 1.680 doların altına geriledikten sonra mali teşvik paketine dair beklentilerle yükselerek haftalık kazanç bölgesine geçmeyi başarmıştı. Hafta başından bu yana yüzde 1,9 yukarıda olan altın fiyatları, mali teşvik paketinin ABD Kongresi’nden geçmesiyle birlikte, salı sabahından bu yana neredeyse yüzde 1 yükseliş kaydederek ons başına 1.732 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın haftaya 412 TL civarında başladıktan sonra tahvil faizleri ve dolar/TL’deki yükselişle beraber 422 TL’yi görmüştü. Küresel altın fiyatlarının hafta başından bu yana yüzde 2’ye yakın yükselmesine rağmen dolar/TL’nin 7,78’den 7,49’a kadar gerilemesiyle gram altın fiyatları da Perşembe günü 417 TL civarında seyrediyor.

 

Dolar ve Euro

Döviz kurlarında haftanın ilk günü yaşanan yüzde 3’leri bulan yükselişler, ABD tahvil getirilerindeki düşüşler birlikte salı ve çarşamba günü geri verildi. Dolar/TL, bugün 7,44-7,45 seviyelerinden değerleniyor. Euro/TL de 8,90’lardan işlem görüyor.

Petrol yükseldi

Petrol fiyatları, benzin stoklarının son iki haftada 25 milyon varilden fazla düşüş kaydetmesiyle yükseldi. Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta 38 cent kazandıktan sonra yüzde 0,9 yükselerek varil başına 68,49 dolardan işlem görüyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir