‘Altılı Masa’ Altıncı Kez Toplandı

İlk olarak 12 Şubat’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde buluşan 6 muhalefet partisinin liderleri bugün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya geldi.

Haber Merkezi / Liderler buluşması öncesinde; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’nin sosyal medya hesaplarında “Yarının Türkiyesi için… #HepBirlikteGüzelYarınlara” notuyla bir video yayınladı.

Her ay bir genel başkanın ev sahipliğinde yapılan turun son toplantısı olması dolayısıyla liderin ayrıca bu görüşmelerin nasıl bir takvim ve formatla devam edeceğinin de kararını vermesi bekleniyor.

Saadet Partisi’nin ev sahiplindeki toplantıya ilk olarak DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. İkinci olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, üçüncü olarak ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldi. SP Lideri Karamollaoğlu, tüm liderleri kapıda karşıladı.

Liderlere altılı masanın altıncı toplantısında ikram edilecek yemekler şu şekilde:

-Düğün Çorbası
-Güveç (Ata Tohumundan elde edilmiş sebzelerle hazırlanmıştır)
-Bulgur Pilavı
Söğüş (Ata Tohumundan elde edilmiş domates ve biber çeşitleri)
-Havuç Tarator / Ezme / Közlenmiş Patlıcan
-Çoban Salata
-Sütlaç / Soğuk Baklava

Toplantıda, bundan sonraki görüşme turları için toplantı formatının belirlenmesinin yanısıra, “geçiş sürecinde cumhurbaşkanının yetkileri ve yönetim usulleri”nin masaya yatırılması planlanıyor.

Karamollaoğlu, toplantı öncesinde, masada yer alan liderleri ziyaret ederek, gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulunmuştu.

Edinilen bilgiye göre, ilk tur görüşmelerin son toplantısı yapıldığı için, bundan sonraki görüşme turlarının formatının ele alınması bekleniyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre ikinci tur görüşmelerin, TBMM’nin açılmasından sonra, yani Ekim ayında başlaması ve CHP’nin ev sahipliğinde yapılması üzerinde duruluyor.

Ancak bundan sonraki toplantıların her ay mı, yoksa seçim sürecine de girilmesi nedeniyle, temel konuları görüşmek üzerine gereksinim halinde mi toplanması konusunun bugünkü toplantıda netleşeceği ifade ediliyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir