Ali Taş kimdir?

1977 yılında Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde dünyaya gelen Ali Taş, yazı çalışmalarını yaşamını devam ettirdiği Diyarbakır’da sürdürmektedir. Ali Taş, sırasıyla Çay Ovası İlkokulu, Kepez Lisesinin ortaokul kısmınını ve Malatya Gazi Lisesini bitirdi.

Haber Merkezi / Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olduktan sonra; Adıyaman, Malatya, Muş ve Diyarbakır gibi şehirlerde özel eğitim kurumlarında edebiyat öğretmenliği yaptı. Diyarbakır’da yaşayan Taş, yazı çalışmalarını burada sürdürmektedir.

Ali Taş, üniversite yıllarındayken kaleme aldığı yazılarını Çivi dergisinde ve Balıkesir Yeni Haber gazetesinde yayımlamış ve böylece yazı hayatına başlamıştır. Şiir ve yazıları; Varlık, Kıyı, Hâr, Akatalpa, Temren, Bezuvar, Tay, Eliz, Söylem, Bireylikler, Sunak, Tmolos Edebiyat, Berfin Bahar, Sincan İstasyonu gibi süreli yayınlarda belli aralıklarla yayımlanmıştır.

Malatya Belediyesi tarafından 2000 yılında düzenlenen Malatya Konulu Hikâye Yarışması’nda Emeksiz Caddesi adlı hikâyesiyle birinciliğe layık görülmüştür. Sanatçının Nalsız Atlar adını verdiği ilk şiir kitabı 2014 yılında yayımlanmış ve bu eser 2015 Kıyı-Ruhi Türkyılmaz Şiir Ödülü’ne layık görülmüştür. Taş, belli aralıklarla internet portallarında şiirlerini yayımlamaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir