Ali Özgür Özkarcı kimdir?

15 Ağustos 1979 yılında Adana’da dünyaya gelen Ali Özgür Özkarcı, İlk ve orta öğrenimden sonra, yüksek öğrenimini Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı. 2002 yılında Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülünü aldı. 2003-2010 yılları arasında arkadaşlarıyla Heves dergisini çıkardı. 

Haber Merkezi / Özkarcı’nın ilk şiirleri Varlık dergisinde yayımlandı. Dikkat Köstebek Çıkabilir (2012) adlı kitabında, insanoğlunu en çok korkutan kavramların köstebekte birbirine tutunduğu ana fikrinden yola çıkarak, körlük, yeraltı, bilinmezlik, içgüdü, keskin duyu, kopup ayrılma konularını şiirlerinde işler. 1’e 2 (2015) adlı kitabında ise; ilk şiirlerinden bir demet sunmakta olup Özkarcı’nın şiirini en baştan tanımak isteyenler için önemli bir fırsat sunar.

Asla Konuşmayacaksın-Behçet Necatigil Üzerine Yazılar (2016) adlı eleştiri kitabında; Behçet Necatigil şiirinin derin çözümlemesini yapan Özkarcı, Necatigil üzerine yapılan bildik yorumların dışına çıkmayı amaçlar. Bir yandan şairin zaafı ile şiir tekniği arasındaki bağı irdelerken, diğer yandan Necatigil’i yorumlayanlarla diyalog kurar.

Ergin Günçe- Bir Kalkışma Yüreğinde Çiçek (2017) adlı kitabında; uzun bir unutuluşun ardından son yıllarda adından çokça söz edilmiş bir şair olan Ergin Günçe hakkında Necmiye Alpay’dan Murat Belge’ye, Ertuğrul Kürkçü’den Akif Kurtuluş’a, Yalçın Küçük’ten Mahmut Temizyürek’e birçok ismin konuşmaları ve onun hakkındaki düşüncelerine yer verir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir