Ali Koç’tan Transfer Açıklaması: 3 Veya 4 Transfer Yapacağız

HJK Helsinki maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, taraftara seslenerek, “Daha Adanaspor maçı başlamadan yıpratma kampanyası başlatıldı. Kimlerin başlattığını biliyoruz, yakından takip ediyoruz. Üzülerek görüyorum ki çok çabuk gaza geliyorlar, yıpratıcı bir noktaya geliyorlar. Ben kolay kolay yıpranmam da takım olarak, teknik kadro olarak genç arkadaşlar yıpranmaya daha müsaitler.” dedi.

Haber Merkezi / Fenerbahçe Başkanı Koç, açıklamasında transfer yapılıp yapılmayacağına da değinerek,  “İnşallah en az 3, hesabı doğru yapabilirsek de 4 transferimiz olacak… En iyisini yapmak için sabırla bir süreçten geçiyoruz. 18 günümüz daha var” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 1-0 galibiyetle tamamlanan HJK Helsinki maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç’un açıklamaları şu şekilde:

“Çok zor değildi, hakimiyet bizdeydi. İyi baskı yaptık. 94.dakikada baskı yapıyorduk, o da çok memnuniyet verici. Bir sistem kuruldu. O sistem yavaş yavaş oturuyor, sizler de görüyorsunuzdur. En memnun olduğum konu ise topu rakipteyken çabuk geri almamız, üçüncü bölgede basmamız, çok koşmamız, yardımlaşmamız, daha inançlı, daha savaşan bir ekip olmamız ama daha çok yolun başındayız. Köprünün altından daha çok sular akacak. Bu daha sistemin oturmamış hali.

“Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum”

Ama diğer taraftan yeni sezona başlamadan önce çok şükür kamp dönemini kazasız, belasız, sakatlıksız atlattık derken anlaması güç şekilde arka arkaya 3 tane önemli oyuncumuz, ondan sonra Adana Demirspor maçında Serdar’ı kaybettik, bugün Novak’la İrfan… İnşallah ciddi bir şey yoktur. Dolayısıyla üstümüzde bir uğursuzluk var. Onlarla uğraşmaya çalışıyoruz kendi yöntemlerimizle fakat doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Hocamızı kutluyorum. Kısa zamanda sistemini öğretti, anlattı, inandırdı. Futbolcular da ayak uydurmaya çalışıyor.

“Ben kolay kolay yıpranmam”

İnşallah en az 3, hesabı doğru yapabilirsek de 4 transferimiz olacak. Transfer konusuna gelince taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Samimi taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. Kalbi sarı lacivert çubuklu için atan, kayıtsız, şartsız Fenerbahçe’yi seven, destekleyen, iyiliğini isteyen, kulüp siyasetinin dışında olan gerçek taraftarlara sesleniyorum. Daha Adanaspor maçı başlamadan yıpratma kampanyası başlatıldı. Kimlerin başlattığını biliyoruz, yakından takip ediyoruz. Üzülerek görüyorum ki çok çabuk gaza geliyorlar, yıpratıcı bir noktaya geliyorlar. Ben kolay kolay yıpranmam da takım olarak, teknik kadro olarak genç arkadaşlar yıpranmaya daha müsaitler. Dün bir forma açıkladık; forma şöyleymiş, forma böyleymiş, arma yokmuş… Bence bu sene son yılların en güzel formalarıyla çıktık. Bu sene Puma dünya çapında kulüplerle tarihinde ilk defa yeni bir dizaynla aynı anda bir lansman yaptı. Şahsen çok beğendim. Yaygara kopartıyorlar ‘formada logo yokmuş’, şöyleymiş, böyleymiş. Formanın ön tarafı tamamen logo, arkada da renkli logomuz var. Şunu beklerdim; ‘Bravo Fenerbahçe, yepyeni dizayn, dünya çapında lansmanın parçası olmak… Puma takımları arasında birinci seviye takımlar arasında olmak, ona göre muamele görmek.’ Puma’ya da teşekkür ediyorum, iyi bir iş birliği başlattık.

“Lafımın altını çizerek söylüyorum”

Santrafor konusu. Ben gerek sezon sonunda bazı gazetecilerle, spor muhabirleriyle yaptığım toplantıda gerek Yüksek Divan Kurulu’nda bu senenin şifrelerini vermeye çalıştım. Bunlardan biri nasıl bir takım kurmak istediğimiz, ne tarz oyuncuların bizimle devam edeceğini, kendi için değil takım için özellikle oynayacak, 90 dakika savaşacak, taşıdığı formanın sorumluluğunu hem mesleğinde hem özel hayatında o bilinçle yaşayacak ve her şeyini verecek bir takım kuracağımızı ifade ettim. Gördünüz, 94.dakikada hala baskı yapan, birbiri için mücadele eden bir takım. Şahsından çok takım için. Lafımın altını çizerek söylüyorum.

Transferde rahat olun. ‘Bu tesadüfi bir sessizlik değildir. Ağustos ayının ikici yarısında ciddi fırsatlar çıkacaktır, biraz sabredin.’ dedik. Bunu derken iki santraforumuz artı Samatta –Samatta’yı Financial Fair Play’dan dolayı burada yazamıyoruz- ama en azından ikisini yazabileceğimiz Serdar’la Enner. Çok rahatlıkla birkaç maçı bunlarla geçebileceğimizi planladık. Kim tahmin edebilirdi iki, üç gün arayla ikisini de kaybedeceğimizi. Samimi taraftarımızdan rica ediyorum. Bizi yıpratmak ne demek? Takım kuramamışız, edememişiz, başkaları şöyle transfer yapmış… Geçen sene de biz çok yaptık, sezon başlamadan şampiyon ilan ediliyorduk. Çok transfer etmekle alakası yok. Disiplin, takım ruhu, sahada savaşan ekip, birbirine inanan ekip. 20 yaşındaki Muhammed golü atıyor, 16 yaşındaki Arda oyuna giriyor. Dolayısıyla biz doğru yoldayız. Daha bismillah demeden bu ruh haline kapılmalarını son derece kınıyorum, yadırgıyorum ve kırıldığımızı da belirtmek istiyorum. En iyisini yapmak için sabırla bir süreçten geçiyoruz. 18 günümüz daha var.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak rica ettik federasyondan; 1 hafta sonra Avrupa’dan transfer penceresini kapatalım diye. Onlar zor da olsa yürürlüğe soktular. Ne fırsatlar çıkacak orada da göreceksiniz. Dolayısıyla sabredin. Şu 2-3 haftayı kazasız belasız atlatalım, Allah bizi kazadan beladan korusun. Başka takımlar e transfer yapıyorsa yapsınlar bu takım inancıyla, ruhuyla, gençleriyle, azmiyle birbiriyle savaşan bir ekipten oluşan takımın nasıl olduğunu gösterecek. Yeni sezonun hayırlı, uğurlu olmasını rica ediyorum.

“Pelkas satılmayacak”

Adana Demirspor maçından sonra konuşamamıştık. Özellikle Murat Sancak’a, Adana Demirspor yönetimine ve bizi orada çok güzel, sıcak karşılayan, başından sonuna kadar bize ilgi alaka gösteren Adana Demirspor camiasına da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir stada kavuşmuşlar. İyi de bir takımları var. Bu sıcağa rağmen Adana Demirspor’la ilk maçı oynamayı şans olarak görüyordum çünkü onlar daha oturmamış olacaklardı. Onların da yolu açık, şansları bol olsun. Haklı, adil, hak edenin kazandığı bir sezon geçirmeyi temenni ediyorum.” Pelkas’ın satılıp satılmayacağı yönündeki soruya Koç, “Satılmayacak” şeklinde cevap verdi.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir