AK Parti Kulisi: Parti Kaybederse Tayyip Bey De Kaybeder

2023 yapılacak milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça partilerdeki hareketlilikte arttı. Seçimlerle ilgili AK Parti’nin Meclis’te oy kaybı yaşayacağı ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanacağına dair çok sayıda iddia gündeme geldi.

Gazeteciler, AK Parti içinde de bu yönde değerlendirme yapan pek çok kişi olduğuna dair kulis haberleri yazdı. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Ancak bu değerlendirmenin kesinlikle yanlış olduğunu söyleyen parti kurmayları da var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı adayı olarak AK Parti ve MHP’den oy aldığına işaret eden bir parti kurmayı, “Tayyip Bey kazanacak, AK Parti Meclis’te kaybedecek, diyenler siyaset de bilmiyor, matematik de. 2018 seçimindeki AK Parti ve MHP oyları toplanınca bunu görmek mümkün. Cumhurbaşkanının oyunun AK Parti’nin üzerinde olması normal ama partisinden aldığı oy, partinin oyundan farklı değil. Bu nedenle parti kazanırsa Tayyip Bey de kazanır, parti kaybederse Tayyip Bey de kaybeder. Tartışmasız” dedi.

AK Parti’de ‘oylar 4 puan arttı’ iddiası

Kamuoyu anketleri Cumhur İttifakı’nda ciddi oy düşüşleri yaşandığına işaret ediyor. AK Parti’den de daha önce ekonomik sıkıntılarla birlikte oyların 36-37 bandına çekildiği yönünde açıklamalar geldi. Ancak parti kurmaylarına göre son aylarda ekonomideki kısmi toparlanma, ücretlerdeki artışlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uluslararası ilişkilerde attığı adımlar gibi gelişmelerle ciddi toparlanma yaşandı.

“Yazdan sonraki hava çok farklı” diyen bir parti yöneticisine göre yazın oylardaki artış 4 puanı buldu. Bu durumda yeniden yüzde 40’lara gelindiğini savunan parti kurmayına göre aralık ayıyla birlikte enflasyonun baz etkisi ile gerilemesi, ücretlerin yeniden artması gibi adımlarla bu hava AK Parti lehine daha da değişecek.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir