Ağustos Ayında 31 Kadın Erkekler Tarafından Öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Ağustos 2021 Raporu’nu göre geçen ay 31 kadın öldürüldü, 21 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Kadınların 19’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletlerle, 3’ü boğularak öldürüldü. 

Haber Merkezi / Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, her ay yayınladığı kadın cinayetleri raporunun Ağustos ayı verilerini paylaştı. Rapora göre bir ay içinde 31 kadın erkekler tarafından katledildi, 21 kadını ise ölümü şüpheli.

Ağustos ayında öldürülen 31 kadının 6’sı evli olduğu erkek, 5’i akrabası, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 4’ü babası, 3’ü tanıdık, 3’ü oğlu, 1’i evlenme teklifini reddettiği erkek, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i kardeşi, 1’i tanımadığı bir erkek, 1’i konuşma isteğini reddettiği erkek tarafından öldürülmüştür. 1 kadının ise fail ile olan yakınlığı bilinmemektedir.

Kadınlar en çok evlerinde öldürüldü

Kadınların 22’si evinde, 3’ü ıssız yerde, 2’si sokak ortasında, 1’i arazide, 1’i işyerinde, 1’i minibüste, 1’i evin dışında bulunan tuvalette öldürülmüştür. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 80’i evlerinde öldürüldü. 19’u ateşli silahlarla, 9’u kesici aletlerle, 3’ü boğularak öldürüldü.

İllere göre Ağustos ayının kadın cinayetleri;

Ağustos ayında öldürülen kadınların isimleri;

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir