Afganistan’da silahlı saldırılar: 9 kişi hayatını kaybetti

Afganistan’da bir dizi saldırıda beş hükümet çalışanı ve dört polisin öldürüldüğü açıklandı. Saldırıların sorumluluğunu henüz kimse üstlenmezken, yetkililer Taliban’ı işaret etti.

HABER MERKEZİ / Polis şefi sözcüsü Ferdaws Faramarz, başkent Kabil’de Bagh-e Daud mahallesinde silahlı kişilerin açtığı ateş sonucu kırsal kalkınma bakanlığında çalışan dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Faramarz, bu saldırının ardından Kabil’in başka bir noktasında yapılan bombalı saldırıda bir hükümet çalışanın daha hayatını kaybettiğini söyledi.

Aynı dakikalarda Herat Eyalet Valisi Wahid Qatali, vilayetin Zenda Jan bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu dört polis memurunun öldüğünü açıkladı.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Ghani, saldırıyı şiddetle kınayarak, Taliban’ı şiddeti bir kez daha artırarak barış görüşmelerini durdurmakla suçladı. Ghani, “Barışa inanmadıklarını gösterdiler” dedi.

Öte yandan Savunma Bakanlığı, Afgan güvenlik güçlerinin kuzey Faryab ilinde düzenlediği özel operasyonda en az 21 Taliban üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. Taliban ise, bakanlığın açıklaması hakkında yorum yapmadı.

Afganistan’da şiddet durmaksızın devam ederken, Taliban ile hükümet temsilcileri arasında aylardır Katar’da devam eden barış görüşmeleri durdu.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) veya 2014’ten beri kullandığı resmî isimle İslam Devleti’de son zamanlarda Kabil’deki saldırılarını artırdı. Son olarak, Afganistan’ın başkentinde azınlık Sihlerini hedef alan bombalamanın sorumluluğunu üstlendi. Afganistan’daki Sihler ve Hinduların sayısı IŞİD’in artan tehditlerinin ardından 250.000’den 700’ün altına düştü.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir