Afganistan bir kez daha kana bulandı: 9 ölü, 61 yaralı

Afganistan’ın Herat ve Shulgara kentlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 9 kişi öldü, 61 kişide yaralandı. Şu ana kadar saldırıları üstlenen olmazken, Afgan yetkililer saldırıların sorumlusu olarak Taliban’ı işaret etti.

Haber Merkezi / Afgan yetkililer Afganistan’ın batısındaki Herat eyaletinde bir polis kontrol noktasının yakınında bombalı araçla saldırı düzenlendiğini, saldırıda yedi kişinin öldüğünü ve yaklaşık 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

Patlamada ölenler arasında kadın ve çocuklarında bulunduğunu açıklayan Herat Valisi, sivil ve güvenlik güçlerinin de aralarında olduğu en az 53 kişinin yaralandığını duyurdu.

Vali ayrıca, patlamanın onlarca ev ve işyerine zarar verdiğini, enkaz altında mahsur kalan insanlara yardım etmek için kurtarma ve yardım görevlilerinin olay yerine sevk edildiğini sözlerine ekledi.

Patlamanın sorumluluğunu şu ana kadar henüz hiç kimse üstlenmezken, Afgan yetkililer Taliban’ı işaret ettiler.

Aynı saatlerde, Afganistan’ın Belh eyaletindeki Shulgara kentindeki bir yerleşim bölgesine yapılan başka bir havan saldırısında iki kişi ölürken, sekiz kişi de yaralandı.

Shulgara Valisi, şehirdeki iki eve yapılan havan saldırısında bir kadının ve iki yaşındaki bir çocuğun öldüğünü, sekiz çocuğun da yaralandığını söyledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir