Adnan Gül kimdir?

19 Aralık 1959’da Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi’nin Keleşevleri Köyü’nde dünyaya gelen Adnan Gül, ilkokuldan sonra, Malatya Tarım Meslek Lisesini ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Mantarcılık Yüksek Okulunu 1976’da bitirdi.

Haber Merkezi / 1976’dan itibaren Tarım ve Köyişleri Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Müdürlüklerinde teknisyen, il müdürü, Adana İl Tarım Müdürlüğünde Enformasyon Uzmanı olarak görev yaptı. Adnan Gül, Adana Edebiyatçılar Derneği üyesi ve bu derneğin yayınladığı A Edebiyat dergisinin sanat yönetmenliğini yaptı.

Bir süre Ekin Dergisi sanat yönetmenliğini de yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Türkiye Yazarlar Sendikasının da üyesidir. Adnan Gül, 2001 Beşparmak Dergisi Şiir Yarışması ikinciliği ve Simav Anadolu Dergisi şiir mansiyon ödüllerine lâyık görüldü.

Adnan Gül’ün şiirlerinde; dil ve anlatımda çağdaş bir tutum, duru ve sade bir üslup vardır. Şiir ve yazıları Cumhuriyet Gazetesi ile Aykırı Sanat, Varlık, Öteki Siz, Beşparmak, Berfin Bahar, Ardıçkuşu, Simav Anadolu, Maki, Öğretmen Dünyası, Papirüs, Ekin, Edebiyat Gündemi, Bizim Ece, Çağdaş Türk Dili, Diyarbakırlılar Vakfı, Yom Sanat, vb. edebiyat ve sanat dergilerinde yayınlandı.

Sıcak Vesika (2005) kitabı iki bölümden oluşur. Birinci bölümde daha kapalı bir anlatımı olan, daha zor okunan şiirler yer alır ve şiirlerdeki dipnotlardan, bu şiirler sanki bir ‘ekmekler tarihi’ duygusu uyandırır. Adnan Gül’ün şiirleri, değişik şairlerden, özdeyişlerden ve atasözlerinden alınmış dizelerle başlar. Ağırlıklı olarak hece vezni kullanan Gül, konu olarak da aşk, özlem, hüzün,gurbet, yokluk, ve doğayı şiirlerinde işler. (Kaynak: teis.yesevi.edu.tr)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir