Adana: Kumluk Tabiat Parkı

Kumluk Tabiat Parkı; Adana’nın Karataş İlçesi sınırları içerisinde yer alır. Adana İl merkezine 45 km, Karataş ilçe merkezine yaklaşık 2 km mesafededir.

Güney tarafı tamamıyla Akdenize bakan ve kızıl çamlardan oluşan Kumluk Tabiat Parkı, 30 hektar alan üzerinde yer almaktadır.

Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alan belli iki tür ağaç bulunmaktadır Bunlar Kızıl Çam ve Okaliptus’tur. Ayrıca alanda ot ve çalı formlu dikensi türlere de rastlanmaktadır.

Kumluk Tabiat Parkı ve çevresinde; Çakal, Oklu kirpi, Kirpi, Çöl Sıçanı, Göçmen Sıçan, Kertenkeleler, Yılanlar, Kara Kaplumbağaları yaşamaktadır.

Kent  insanına  rekreaktif imkanlar sunan Kumluk Tabiat Parkı bulunduğu  yörede ormanlarla kaplı ve deniz kenarında, plaja sahip tek alandır.

Bu nedenle, alanın Adana’ya ve Karataş şehir merkezine olan yakınlığı; yöre insanının şehrin gürültüsünden uzak ormanla iç içe denizi ve plajı ile rekreaktif kullanımı açısından büyük önem taşımaktadır.

Tabiat Park alanı, genellikle piknik amaçlı olarak kullanılmakta, bunun yanı sıra kampçılık, gezi ve spor  aktivitelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir