Abidin Güneyli kimdir?

26 Haziran 1947’de Malatya’nın Darende İlçesi’nde dünyaya gelen Abidin Güneyli, Osmaniye nüfusuna kayıtlıdır. Osmaniye Atatürk İlkokulu ve Osmaniye Lisesini (orta ve lise) bitirdikten sonra, 1975’de Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamladı. İstatistik alanında yüksek lisans yaptı.

Haber Merkezi / AÜ Ziraat Fakültesinde santral memurluğu, Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığındaki çeşitli görevlerden sonra, aynı kurumun Muğla ve son olarak Adana Bölge Müdürlüğü görevinde bulundu. 1996’da emekli oldu. Mersin/Mezitli’ye yerleşti. Bir dönem (1999-2004) Mezitli Belediye Meclis üyeliği yaptı.

Maki adlı kültür sanar dergisinin yayın yönetmenliğini üstlenmiştir. Ayrıca “Beyaz Gelincik”, “Üç Kızlar”, “Kıtmir” gibi filmlerde karakter rollerinde oynamıştır. 1992 Şiir Defteri dergisi Şiir Yarışmasında ikincilik, 1993 Ozan dergisi Şiir Yarışmasında birincilik, KKTC Mısralık dergisi Şiir Yarışmasında üçüncülük ödülleri almıştır. Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği, Anadolu Basın Birliği, Mersin Sanat Kulübü ve Edebiyatçılar Derneği üyesidir.

Çeşitli gazete ve dergilerde şiir ve hikayeleri yayınlanan yayınlanmaya devam eden Güneyli, Mersin Gazetesinde köşe yazarlığını sürdürmektedir. İlk şiiri Hürriyet Kelebek ekinde 1973’de yayınlandı. Yeni Malatya Gazetesi ile Aykırı Sanat, Şiir Defteri, Maki, Bizim Ece, Adana Edebiyat, Tını, Ozan, İremcik, Sevgi Yolu, Mezitli’nin Sesi dergileri ve Gazete Hörsöz, Sevgi Yolu ile Ozan Naçar Baba Şiir antolojilerinde şiirleri yayınlandı. Bazı şiirleri Türk sanat müziği formatında bestelendi. Şiirlerini hece vezninde yazan Güneyli, daha çok aşk, hasret, hayat ile sosyal içerikli konuları işledi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir