Abdullah Avcı’dan Transfer Açıklaması

Demir Grup Sivasspor karşılaşaması sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, transfer çalışmalarıyla ilgili, “Yüzde 95 oranında transferi noktaladık. Bir veya iki kişi gelecekte kulübün menfaatleri doğrultusunda yerli veya yabancı nasıl bir karar alınacaksa o önümüze çıkacak fırsatlar varsa onu o zaman değerlendiririz. Şu an itibarıyla ideale yakın bir kadroyla devam ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / Trabzonspor, Süper Lig’in 2. haftasında sahasında karşılaştığı Demir Grup Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Sivasspor’un ligin keyifli ve zor takımlarından bir tanesi olduğunu belirten Avcı, “Ligin deneyimli teknik adamlarından Rıza hoca ile beraber 2-3 senedir önemli ivme kazanmış, Avrupa Kupaları’nda oynayan ve başarılı bir takım Sivasspor. Bu tip takımlarla oynamak ve kazanmak hakikaten zor. Uzun zamandır kaybetmeyen bir takımdı geçen haftaya kadar. Avrupa Kupaları’nda beş maç oynadılar. Kendilerine göre bir felsefeleri var. Fizik ötesi yüksek bir takım. Kendilerine bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum. Biz bugün ne yaptık? Rakibin direkt oyunlarına ve kenar ortalarına doğru pozisyon almamız gerekiyordu. Çünkü ligin en fazla kenar ortası yapan ve bunu son maçlarda da 6 tane golün dördünü kenar ortayla atan bir takım. Oyunun penaltıya kadar olan bölümünü çok domine ederek oynadık. Sonrasında oyunu aslında koparabilirdik. Bizim gibi olgun ve dengeli takımın daha dengeli oyun oynaması lazım. Oyun biraz geçmişe döndü. Mesafeler çok uzamaya başladı. Geçişleri sonlandıramayınca rakip 4-2-4 gibi bir dizilişle kalıyor ve bu sefer iki tarafa da koşmak zorunda kalıyorsun. Bu oyun bizim için doğru bir oyun değildi. Orada pozisyonlar çok vermedik gibi ama rakipten daha fazla koşmamamız gerekiyordu. İkinci yarı tekrar oyunu elimize alarak, topa sahip olarak, opsiyonları doğru kullanarak, sabırlı oynayarak, rakibi son ana kadar bekleyerek hareket etmemiz gerekiyordu. 2’yi bulduk diğerlerini kaçırdık. Son bölümlerde girdiğimiz pozisyonlar vardı. 2’yi bulup da yaslanmadık. 2-1 olunca da tekrar kazanmak istedik. Bir tane daha atalım istedik. Oyunu doğru oynadığımız çok bölümler var. Kazandığımız için mutluyum. Zor maçlar bunlar. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Hakem kararları

Hakem kararlarına da değinen Avcı, şunları söyledi: Bundan sonraki süreçte dikkat edip takip edeceğim bir konu var. Ben hayatım boyunca dürüstlükten yana olan birisiyim. Bugün sonradan da teyit ettiğim kararlar var. Bu zamana kadar da hep bu konuda çok dikkatli oldum ve konuşmadım. Penaltımız penaltı. Haklı penaltı kazanıp haksız duruma düşünüyorsunuz. Sahanın içinde hakem üzerinden baskı yeniyor ve hakem de buna uyuyor ve oyun dalgalanmaya başlıyor. Oyun oyundan çıkıyor. Bugün ben nasıl dersime çalışıyorsam, ekip nasıl dersine çalışıyorsa, kulüp burada büyük fedakarlık yapıyor ve bir yola çıkıyor ama sonra 94 küsurda hiçbir ihtar vermeden Uğurcan’a sarı kart göstereceksin. Oyuncuları tanıyacaksın, teknik direktörü tanıyacaksın. İçerdeki oyuncuların ne olduklarını çok iyi bileceksin. Sivasspor’un ki penaltı ise Djaniny’ki ondan daha net penaltı. Çıksınlar baksınlar. Bundan sonra takip edeceğim. Sadece bu takip ettiğimin anlamıdır. Kazanmış bir teknik direktör olarak söylüyorum bunu.

Dorukhan ve A. Parmak

Abdullah Avcı, Dorukhan ve A. Parmak’ın son durumlarıyla ilgili soruya, “Dorukhan’ın bize gelmeden evvel kendi başına çalıştığı bir süreç vardı. Biz şöyle çalışıyoruz. Ekip olarak önce genel durumunu tespit ediyoruz. Fizyoterapistlerden geçiyor, sonra performans hocası ele alıyor ve sonra takım antrenmanına katılıyor. Dorukhan’ın o süreçte dizinin arkasında bir ağırı oldu. Büyük bir ihtimalle şu andaki verileri de tamamlanıyor. Milli takım arasından sonra takım içinde bizimle birlikte olacak. A. Parmak ise Malatya maçında ısınırken rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Evvelsi günü yapılan antrenman öncesinde de ateşlendi. Kulüpte ve hastanede serum tedavisi yapıldı. Bugün toparlanmış, sabah tedavisini oldu. Kendisiyle genel durumla alakalı olarak medeni bir şekilde özel bir görüşme yaptık. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. Hem Parmak hem de Trabzonspor adına kararı yakın zamanda vereceğiz. Çünkü o da buranın yetiştirdiği ve öz kaynaktan gelmiş bir oyuncu. O genel durumu daha sonra değerlendireceğiz” cevabını verdi.

Trabzonspor Kazanmayı Bildi

“Yerli oyuncu sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz”

Trabzonspor’un olduğu her yerde yarışın olduğunu vurgulayan Avcı, “Şampiyonluktan bahsettiniz. Yazın sizlerle toplantı yaptığımda ligin en genç takımı olduğumuzu söylemiştim. Yarışabilmek için deneyimli oyuncular gerekiyordu. O deneyimli oyuncuları takımın içine kattık. Bu ortamı yaşamış, kaldırmış ve bu seviyede oynamış oyuncu sayımız fazla. Rekabet arttı. Daha kaliteli, birbirine yakın bir oyuncu grubu oluşmaya başladı. Alternatifli bir kadro oluşmaya başladı. Trabzon şehri futbol adına ülkede her şeyi başarmıştır. Bu mevcut kadro da bunu kaldıracak ve yarışın içinde olacaktır. Kulüp çok fedakarlık yapıyor, oyuncu fedakarlık yapıyor, biz fedakarlık yapıyoruz, çalışıyoruz. Tesiste çalışanlar fedakarlık yapıyorlar. Herkes Trabzonspor’un hedefe gidebilmesi için çalışıyor. Onun için herkes dikkatli olacak. Taraftara buradan teşekkür ediyorum. Onların burada olması, destek vermeleri bizim oyunumuzu da, ruhumuzu da, duygumuzu da hızlandıracak. Onların burada olması hakikaten birçok şeyi itiyor. Umarım aşıların da olması ile beraber bu sayı artar. Onların buradaki desteği, olumlu desteği ve sabrı bizim için önemli. Genç milli takımlardan antrenörlük yaşamına adım atmış birisiyim. Hep yerli oyuncudan yana bütün tercihlerimi kullandım. Burada da kaynaklar olduğunu hep geldiğimde de ifade ettim. Yabancı kuralıyla ilgili düşüncelerimi zaten daha evvelden de söyledim. Çok da içine girip aynı şeyi konuşmak istemiyorum. Her zaman kurallar değişebilir. Önümüzdeki sene azalacak gibi söyleniyor. Yerli oyuncu sayısını çoğaltmaya çalışıyoruz. Bugün Türk Milli Takımı’na bu kaynaktan gitmiş Uğurcan, Parmak ve Ömür gibi oyuncularımız var. Yerli oyuncuların performansı her geçen gün artıyor ve iyiler. Yani rekabetin içindeler. Rekabete de sokuyorlar takımı. Ben memnunum” ifadelerini kullandı.

“Yüzde 95 oranında transferi noktaladık”

Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Avcı, şunları söyledi: Giden oyuncuyla gelen oyuncu sayısı arasında fark var. Yani giden oyuncu sayısı daha fazla. Gelen oyuncu sayısı daha az. Başkanımız ve Ertuğrul bey özellikle çok fedakarlık yapıyorlar. İletişim halindeler. İzleme komitesi, ben ve teknik heyet ile başkanımız ve Ertuğrul bey son derece sağlıklı çalışarak buraya kadar geldik. Yüzde 95 oranında transferi noktaladık. Bir veya iki kişi gelecekte kulübün menfaatleri doğrultusunda yerli veya yabancı nasıl bir karar alınacaksa o önümüze çıkacak fırsatlar varsa onu o zaman değerlendiririz. Şu an itibarıyla ideale yakın bir kadroyla devam ediyoruz. 22 tane birbirine yakın, kaleciler hariç 22-23 tane eşdeğerde oyuncu var. Bu bizi mutlu ediyor. Umarım böyle devam eder. Burada önemli olan şu. Teknik taktik önemli. Şehrin bize verdiği destek son derece önemli. Şampiyonluk yarışlarında aile olabilmek, takım olabilmek, o duyguyu, o sorumluluğu alabilmek, bütün halde hareket edebilmek daha önemli. Umarım bunun karşılığını alırız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir