’71. Emmy Ödülleri’ne Game of Thrones damgası

71. Emmy Ödülleri’nin kazananları belli oldu. “En İyi Drama Dizisi” ödülüne “Game of Thrones” layık görüldü.

Dizideki performansıyla Peter Dinklage, dördüncü kez En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emmy Ödülü’nü aldı. Pose dizisindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu seçilen Billy Porter, bu alanda ödül alan ilk açık eşçinsel olarak tarihe geçti.

Phoebe Waller-Bridge, aynı ödülü sekiz kez alan rakibi Julia Louis-Dreyfus’u yenerek En İyi Kadın Komedi Oyuncusu seçildi. Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu seçilen Jodie Comer, gecenin sürprizlerinden oldu. Ödüle kendisi de şaşıran Comer, kazanacağını tahmin etmediği için törene anne ve babasını davet etmediğini itiraf etti.

2019 Emmy Ödülü kazanan yapımlardan bazıları şöyle sıralandı:

En İyi Drama: Game of Thrones

En İyi Komedi: Fleabag

En İyi Erkek Oyuncu, Drama: Billy Porter (Pose)

En İyi Kadın Oyuncu, Drama: Jodie Comer (Killing Eve)

En İyi Erkek Oyuncu, Komedi: Bill Hader (Barry)

En İyi Kadın Oyuncu, Komedi: Phoebe Waller-Bridge (Fleabag)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Drama: Peter Dinklage (Game of Thrones)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Drama: Julia Garner (Ozark)

En İyi Mini Dizi: Chernobyl

Mini dizi ya da Filmlerde En İyi Kadın Oyuncu: Michelle Williams

Michelle Williams, geceye damgası vuran konuşmalardan birini yaptı. Kadın ve erkek arasındaki ücret eşitliğinin önemine dikkat çeken Williams, konuşmasını ekibine teşekkür ederek başladı ve şunları söyledi:

“Bir insana değer verdiğinizde, bu o insana kendi doğasında var olan değerle iletişime geçme gücü verir. Bu değeri de nereye koyar o insan? O değeri kendi işine koyar. Bu yüzden bir kadın, özellikle beyaz olmayan bir kadın, erkek meslektaşıyla kıyaslandığında 1 doların sadece 52 sentini kazanabildiğinde, size işini yapmak için nelere ihtiyaç duyduğunu anlatmaya çalıştığında, onu dinleyin ve ona inanın. Çünkü bir gün karşısına geçip size, kendi işine rağmen değil ancak iş ortamı sayesinde başarılı olmasında yardımcı olduğunuz için size teşekkür edebilir.”

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir