5 doğal testosteron arttırıcı

Testosteron hormonu erkek sağlığında önemli bir rol oynar. Yeni başlayanlar için kas kütlesini, kemik yoğunluğunu ve cinsel dürtüyü korumaya yardımcı olur. Testosteron üretimi, bir erkeğin erken yetişkinliğinde en yüksek seviyededir ve daha sonra her yıl biraz düşer.

Vücut doğru miktarda testosteron üretmediği duruma hipogonadizm denir. Bazen buna “düşük T” de denir. Hipogonadizm teşhisi konan erkekler testosteron tedavisinden yararlanabilir. Bununla birlikte, testosteron seviyeleriniz yaşınız için normal aralık dahilindeyse tedavi genellikle tavsiye edilmez. Testosteron seviyenizi artırmak için sihirli bir çözüm yoktur, ancak bazı doğal ilaçlar yardımcı olabilir.

İyi bir uyku;

İyi bir gece uykusundan daha doğal olamaz. Yayınlanan bir araştırma, uyku eksikliğinin sağlıklı bir genç adamın testosteron seviyelerini büyük ölçüde azaltabileceğini göstermiştir. Bu etki, yalnızca bir haftalık azaltılmış uykudan sonra ortaya çıkmıştır. Testosteron seviyeleri özellikle uyku kısıtlı günlerde öğleden sonra 2 ile 22 arasında düşük seviyede çıkmıştır. Çalışma katılımcıları ayrıca kan testosteron seviyeleri düştükçe sağlık hissinin azaldığını bildirdi. Vücudunuzun ne kadar uykuya ihtiyacı olduğu birçok faktöre bağlıdır. Çoğu yetişkinin iyi çalışması ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için genellikle günde yedi ila dokuz saate ihtiyacı vardır.

Fazla kilolardan kurtulun;

Prediyabetli fazla kilolu, orta yaşlı erkeklerin de düşük testosteron seviyelerine sahip olma olasılığı yüksektir. Bir çalışma düşük T ve diyabetin yakından bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı. Normal kilosunu koruyan erkeklerin tam gelişmiş diyabet ve hipogonadizm geliştirme riski daha düşüktür.

Yayınlanan başka bir araştırma kilo vermenin testosteron seviyenizi artırmaya yardımcı olabileceğini doğrular. Bu bulgular, hızlı bir diyet uygulamanız gerektiği anlamına gelmez. Sağlıklı bir kiloya ulaşmanın ve bu kiloyu korumanın en iyi yolu mantıklı bir diyet ve düzenli egzersizdir.

Yeterli oranda çinko alın;

Hipogonadizmi olan erkeklerde genellikle çinko eksikliği vardır. Sağlıklı erkeklerde çinkonun serum testosteron düzeylerini düzenlemede önemli bir rol oynadığını öne sürmektedir . Bu temel besin açısından zengin yiyecekler yemek yardımcı olabilir. İstiridyelerde çok miktarda çinko bulunur; kırmızı et ve kümes hayvanları da öyle. Diğer çinko besin kaynakları şunları içerir:

  • Fasulyeler
  • Fındık
  • Yengeç
  • Istakoz
  • Tam tahıllar

Yetişkin erkekler her gün 11 mg çinko almayı hedeflemelidir.

Şekerinize dikkat edin;

Çinko, ihtiyacınız olan tüm besinleri aldığınızdan emin olmak için yeterli değildir. İnsan vücudu, sorunsuz çalışması için çok çeşitli vitamin ve mineraller gerektiren karmaşık bir sistemdir.

Glikozun (şeker) kandaki testosteron seviyelerini yüzde 25’e kadar düşürdüğü bilinmektedir. Bu, prediyabet, diyabet veya glikoz için normal bir toleransa sahip olup olmadıkları çalışma katılımcıları için doğruydu.

Eski tarz  egzersiz yapın;

Toplam testosteron düzeylerinin egzersizden sonra, özellikle de direnç eğitiminden sonra arttığını göstermektedir. Düşük testosteron seviyeleri cinsel dürtülerinizi ve ruh halinizi etkileyebilir. İyi haber, egzersizin ruh halinizi iyileştirmesi ve daha mutlu ve daha güvenli hissetmenize yardımcı olmak için beyin kimyasallarını harekete geçirmesidir. Egzersiz aynı zamanda enerjiyi ve dayanıklılığı artırır ve daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Fitness uzmanları her gün 30 dakika egzersiz yapmanızı önerir.

Düşük testosteron olduğunu nasıl anlarım?

Düşük testosteron seviyeleri, azalmış cinsel dürtü, erektil disfonksiyon, kırılgan kemikler ve diğer sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Düşük testosteron seviyelerine sahip olmak, altta yatan bir tıbbi durumu da gösterebilir. Düşük testosteronunuz olduğundan şüpheleniyorsanız doktorunuza görünün. Testosteronunuzun normal aralıkta olup olmadığını kontrol etmek için tek yapmanız gereken basit bir kan testidir.

Dikkat: Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir