26 Ağustos Tabiat Parkı

26 Ağustos Tabiat Parkı; Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 64.83 hektar alanı kapsamaktadır.

26 Ağustos Tabiat Parkı Afyonkarahisar–İzmir-Antalya yol kavşağında ve Afyonkarahisar’a 16 km mesafede yer almaktadır. Flora ve fauna, Kültürel, Arkeolojik ve Tarihi Değerler (Sahanın doğusundaki Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı ), Peyzaj Kaynak Değerleri (Bir çok flora ve fauna elemanına yaşama ortamı oluşturan Akören Gölü ) açısından zengin bir tabiat parçasıdır.

Uzun Devreli Gelişme Planı çerçevesinde 26 Ağustos Tabiat Parkı’nda ;1 adet Gözlem Kulesi, 3 adet Giriş ve Kontrol Binası,5 adet WC, 4 adet Otopark,1 adet Çocuk Oyun Alanı,1 adet Kır Lokantası , 6 adet Tenis Kortu, 2 adet Halı Saha, 3 adet Tribün, 1 adet Sporcu Soyunma Kabini, 1 adet Midilli At Barınağı( altı ünitelik), 1 adet Mescit,1 adet Şelale, İstiklal Tanıtım Merkezi, Hizmet binaları, 1 adet Büfe, Piknik üniteleri, göl etrafında Yürüyüş Yolları,1 adet İskele yaptırılmıştır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir